În această secțiune veți gasi detalii cu privire la modalitatea în care administrăm reclamațiile
În aplicarea reglementărilor privind administrarea reclamațiilor în sectorul financiar-bancar punem la dispoziția tuturor celor interesați informații cu privire la modalitățile de transmitere și administrare a reclamațiilor, astfel:
Reclamația reprezinta cererea sau sesizarea formulată în scris, prin care orice persoană, numită petent, iși exprimă nemulțumirea cu privire la activitățile și serviciile prestate Patria Bank S.A.
Petentul este persoana fizică sau juridică ce transmite o reclamație către Bancă în legătură cu prestarea unei activități sau a unui serviciu oferit de aceasta.
Orice reclamație trebuie formulată în scris, semnată de către petent sau imputerniciții legali ai acestuia (care acționează exclusiv în numele petentului și fără un interes comercial propriu) și depusă la sediul central al Patria Bank sau la oricare dintre sediile agențiilor băncii, unde va fi înregistrată ca primită de către Patria Bank.
Totodată, reclamațiile pot fi transmise și prin urmatoarele canale:
Petentul poate verifica stadiul soluționării reclamației depuse utilizând mijloacele de contact menționate mai sus.
În scopul unei identificari corecte, petiția trebuie să conțină cel puțin următoarele informații:
Solicitările provenite din partea persoanelor fizice sau juridice cărora le lipsesc în totalitate sau în parte cerințele de formă și condițiile obiective și subiective necesare reclamațiilor (ex: cereri de documentație/informații/clarificări) sunt considerate non-reclamații.
În cadrul Patria Bank S.A., structura organizatorică responsabilă cu gestionarea reclamațiilor este Echipa Preluare și Procesare Reclamații.
Această structură are urmatoarele date de contact:
Echipa Preluare și Procesare Reclamații
Șoseaua Pipera, nr 42, etaj 10, Sector 2, București
reclamatii@patriabank.ro.
Banca, prin Specialiștii Reclamații din cadrul Echipei Preluare și Procesare Reclamații, va răspunde în termenul legal la fiecare reclamație primită, potrivit reglementarilor legislative aplicabile, respectiv în termen de 30 de zile de la data înregistrării în Bancă sau un alt termen prevazut de legislația specifică.
În scopul soluționării reclamației, Banca poate contacta petentul pentru colectarea de informații suplimentare. În cazul în care reclamația este complexă și nu poate fi prezentat un răspuns în termenul legal, Banca va informa petentul cu privire la cauzele întârzierii și va indica termenul probabil în care va fi incheiată analizarea reclamației.
În cazul în care soluția finală nu răspunde pe deplin solicitării petentului, Banca va oferi explicații detaliate privind măsurile adoptate, petentul având dreptul de a utiliza modalitățile de soluționare pe cale amiabilă a litigiilor (mediere, conciliere), prevăzute de dispozițiile legale în vigoare, sau de a se adresa organelor și autorităților competente, cum ar fi: