Informare 18 octombrie 2022

Atragem atenția asupra unui nou val de campanii frauduloase de tip „phishing”. Această modalitate de fraudare constă în transmiterea de mesaje electronice (prin care se solicită date personale de identificare/autentificare bancară, de către o persoană rău intenționată).

Particularitatea acestei campanii este clonarea site-ului nostru corporate.patriabank.ro, sub falsa denumire de corporate.patriabamkro. com. Vă rugăm să NU ACCESAȚI ȘI SĂ NU INTRODUCEȚI CREDENȚIALELE PE ACEST LINK!

Patria Bank nu solicită niciodată să vă divulgați, confirmați sau modificați datele personale și/sau date de autentificare bancară prin accesarea unui link transmis prin email sau să accesați aplicația de Internet Banking Patria Bank printr-o adresă URL transmisă prin email.

Vă recomandăm insistent să nu transmiteți niciodată date de autentificare sau coduri de securitate (generate dinamic în urma scanării imaginii de securitate din cadrul Internet Banking) telefonic sau prin e-mail. Banca nu solicită astfel de informații în nicio situație.

Mai multe informații despre cum să te protejezi de tentativele de fraudă bancară găsiți aici.

Informare 27 aprilie 2020

În contextul asociat pandemiei de SARS-CoV-2 a fost identificată o campanie de distribuire de malware (software rau intenționat sau virus de calculator), prin SMS, care vizează furtul de credenţiale bancare de pe terminalele mobile ale utilizatorilor.

Accesarea unui link malițios duce la infectarea terminalului mobil și ulterior poate extrage date sensibile, atât despre aplicațiile de mesagerie și postă electronică, cât și despre aplicațiile de tip Internet Banking (spre exemplu: Gmail, Whatsapp, Facebook, Patria Mobile).

Preventiv, pentru a asigura securitatea dispozitivelor mobile și a datelor dumneavoastră, recomandăm să evitați accesarea link-urilor sau a atașamentelor provenite din surse necunoscute și să ne sesizați orice tentativă sau suspiciune la info@patriabank.ro

Informare 15 februarie 2019

Urmare a recepționării de informații din piață cu privire la atacuri de phising ce vizează clienți ai băncilor, reamintim tuturor urmatoarele:

  • Patria Bank nu solicită niciodată prin e-mail sau prin alte link-uri informații privind credențiale de acces în diferite aplicații (username, parola)
  • orice proces intern de îmbunătățire și mententanță a nivelului de securitate nu va impacta niciodată clienții și nu va genera situații în care să fie necesară resetarea elementelor de securitate pe care le utilizați în relație cu Banca.

În Patria Bank suntem în permanență preocupați de securitatea datelor și de siguranța clienților și recomandăm tuturor să raporteze orice tentativă sau suspiciune la info@patriabank.ro sau telefonic la +40 800 410 310.

Informare 31 august 2018

Cu referire la informațiile apărute în spațiul public privind o acțiune de tip phishing care a targetat Patria Bank, menționăm urmatoarele:

- În general, sistemul bancar, inclusiv Patria Bank, este supus atacurilor de tip phishing în mod frecvent, chiar zilnic, aplicațiile și specialiștii în securitate contracarându-le cu succes

- Specific, privind atacul care a vizat Patria Bank și a privit adresele cu extensia @carpatica.ro, a fost identificat și blocat de sistemele de securitate ale băncii, acesta neafectând în vreun fel vreun utilizator intern sau extern

Reamintim pe această cale tuturor clienților că în niciun context Patria Bank nu solicită clienților date de identificare sau parole prin e-mail sau prin accesarea unor link-uri externe, astfel încât recomandam să nu dați curs unei astfel de tentative și să raportați imediat acțiunea către bancă prin e-mail la info@patriabank.ro sau telefonic la +40 800 410 310.