Actualizarea datelor personale

Actualizarea datelor personale ale clienților băncilor este o obligație stabilită prin lege de Parlament, conform directivelor Uniunii Europene, pentru combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, în lipsa căreia băncile nu pot să deschidă conturi, să inițieze ori să continue relația de afaceri sau să efectueze tranzacții.

Patria Bank SA desfășoară în prezent o campanie de actualizare și completare a informațiilor și documentelor referitoare la identificarea clienților săi, în conformitate cu prevederile Legii nr. 129/2019, pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

În acest sens, te invităm în unitățile Patria Bank S.A. la care ai deschise conturile în vederea actualizării datelor, documentelor și informațiilor de identificare.

Îți mulțumim pentru înțelegere, asigurându-te de întregul nostru suport în continuarea unei relații de bună colaborare.

Dacă ești client persoană fizică, poți să realizezi actualizarea datelor personale online, fără drumuri la bancă.

Actualizează datele personale

Mai multe despre aspectele legale privind actualizarea datelor persoanelor fizice și persoanelor juridice

În conformitate cu prevederile Legii nr. 129/2019, pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, suntem obligați să realizăm periodic actualizarea datelor de identificare ale tuturor clienților.

De ce este importantă actualizarea datelor?

Actualizarea datelor este o obligație contractuală (din Condițiile Generale Bancare) și legală, conform Legii nr. 129/2019, pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

De asemenea, cu datele actualizate putem să intrăm în legătură mult mai repede pentru a efectua în continuare operațiuni bancare simplu și eficient și pentru a-ți oferi acces neîngrădit la produsele și serviciile Patria Bank.

Ce se întâmplă dacă nu actualizezi datele?

În situația în care realizezi actualizarea datelor online sau la unul din sediile noastre, Banca are dreptul să îți blocheze accesul la conturi sau să închidă relația de afaceri.

Dorim să evităm această situație mai puțin plăcută, așa încât te invităm cât de curând în cea mai apropiată unitate Patria Bank sau să accesezi platfoma online dedicată persoanelor fizice.