Redirecționează 3,5%

Redirectioneaza.ro este o aplicație ce vine în sprijinul ONG-urilor care colectează formularele 230 de redirecționare a impozitului pe venit de la susținătorii lor. Acest instrument a fost dezvoltat și este disponibil în mod gratuit grație muncii unei echipe de voluntari ai Code for Romania, cu sprijinul Patria Bank. Proiectul este o invitație pentru super eroii civici ce vor să pună umărul al binele României.

Ce reprezintă formularul de 3,5%?

Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa 3,5% din impozitul anual către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului ci va fi direcționată către contul ONG-ului.

De ce este important?

Este important pentru că este dreptul tău de a decide în ce mod se pot utiliza acești bani și îți oferă posibilitatea de a susține recurent o cauză în care crezi. ONG-urile se bazează pe ajutorul comunității și au nevoie de tine să iți poată continua activitatea.

Dacă tu nu poți redirecționa impozitul sau vrei să dai o mână de ajutor în plus, descarcă formularul precompletat de pe pagina ONG-ului pe care vrei să îl susții, printează-l în mai multe exemplare și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei și încurajează-i să redirecționeze.

Ce a însemnat Redirectioneaza.ro până acum?

Lansată în 2018, platforma a reprezentat până acum, în cifre, următoarele:

  • Peste 17.000 de formulare au fost colectate prin redirectioneaza.ro;
  • Peste 1.200 de ONG-uri, din domenii diverse, au profil activ pe redirectioneaza.ro;
  • Platforma premiată cu locul întâi la Gala Societății Civile în 2019;
  • Peste 65.000 de euro redirecționați doar în 2019, sumă fiind estimată la un venit mediu.

Patria Bank este alături de Code4Romania chiar din primul an, de la lansare, fiind un activ susținător al comunității prin soluții digitalizate.