Despre Asociația Creștem România Împreună

Asociația Creștem România Împreună și Patria Bank împărtășesc valori comune inspirate de tradiție și comunitate. Astfel, semnarea unui parteneriat strategic bazat pe încredere și devotament față de producătorii locali a fost practic un pas natural.

Patria Bank susține proiectele Asociației Creștem România Împreună, acestea având capacitatea de a ajuta și a acoperi nevoile producătorilor locali din trei perpective: economică, socială și financiară.

Asociația „Creștem România împreună” a apărut ca o necesitate în viață societății românești având ca principal scop promovarea și susținerea drepturilor și intereselor sociale culturale, economice și profesionale ale românilor aflați în România sau în afara țării.

Asociația crede în România și în capacitatea noastră de a deveni mai buni și se ghidează după aceleași valori ca Patria Bank: Integritate, Responsabilitate și Implicare socială.

Prin proiectele implementate, echipa asociației își propune să restabilească o stare de normalitate în comunitățile în care activează.

Proiectele Asociației Creștem România Împreună susținute de Patria Bank

Credem în România și credem că proiectele Asociației ajută misiunea Patria Bank de a aduce normalitate în comunitățile din România și de a apropia comunitățile urbane de cele rurale.

Mall Țărănesc

Mall Țărănesc

Mall Țărănesc: o initiațivă unică în România care adună peste 320 de producători agricoli români într-un shop online. Proiectul este deosebit nu doar prin caracterul său dar și prin obiectivele pe care acest proiect și le propune:

  • să creeze infrastructura necesară stabilirii legăturii între producătorul autentic și piața urbană
  • să aducă împreună producători autentici, păstrători ai tradiției milenare, creând cel mai mare ”mall” de produse meșteșugărești și agroalimentare tradiționale
  • să ajute producătorii locali români să-și comercializeze produsele și să devină vizibili într-un context de piață extrem de competitiv

Adoptă un țăran

Adoptă un țăran

Adoptă un țăran: România are ceea ce alte țări au pierdut de mult: zone vaste de civilizație țărănească autentică, foarte apreciată de cei din afară, dar aproape uitată de noi.

Prin acest proiect:

  • se dorește păstrarea, conservare, dar și asigurarea transmiterii valorilor tradiționale, susținând și încurajând țăranul român pentru toate valorile cu care acesta vine.
  • se creează o punte între cele două Românii de azi, leagă zona rurală aproape uitată de cea urbană extrem de dinamică și expansivă, încurajând totodată economia locală.

Agapă cu meșteșug

Agapă cu meșteșug

Agapă cu meșteșug: reprezintă o serie de evenimente locale care adună laolată meșteșugari și producători români într-un cadru în care prezentările despre ceea ce înseamnă o gospodărie, ce este agricultura sau cum să trăiești la țară ne învață să fim mai aproape de rădăcinile noastre. Prezentările pigmentează evenimentul, acest tot având ca și scop crearea unui simțământ de apartenență și de neuitare. Și de ce nu, așa cum este normal, să plecăm și cu câteva cunoștințe în plus față de ceea ce știam înainte.

Ora verde

Ora verde

Ora verde: educație pentru un mediu mai verde, un mediu mai sănătos și o atitudine responsabilă. Ora verde este adresată deopotrivă adulților, dar mai ales copiilor, folosind metode specifice, prin care putem face o Românie mai curată, mai verde, mai responsabilă pornind de la cei mici.

Consultă toate proiectele Asociației Creștem România Împreună și devino voluntar pentru o cauză.