Cine suntem

Patria Bank este o bancă românească populară care oferă produse și servicii tuturor românilor prin cele patru divizii specializate: Persoane Fizice, Afaceri Mici (microîntreprinderi), IMM și Afaceri Agro.

Mai multe detalii Solicită acest serviciu

Istoria noastră pe scurt

Patria Bank este o bancă românească, fondată în anul 1993 sub denumirea de Banca Romexterra, redenumită ulterior Nextebank. Începând cu 30 aprilie 2014 acţionarul principal al băncii a devenit fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), schimbare care a adus și lansarea noului brand sub care funcționează banca din martie 2016: Patria Bank.

În primăvara lui 2016 am devenit acționari majoritari în Banca Comercială Carpatica S.A., cu o participare de peste 60% și am demarat procesul de fuziune dintre cele două bănci. Banca Comercială Carpatica a fost înființată în anul 1999 la Sibiu iar începând cu data de 26.04.2005, acțiunile Băncii Comerciale Carpatica au fost listate la categoria Premium a Bursei de Valori București, fiind sunt incluse în indicii BETPlus, BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK.

Urmare a finalizării pașilor procedurali, din 1 mai 2017 cele 2 instituții au devenit o singură bancă, mai mare și mai puternică. Noua bancă Patria Bank continuă să fie listată la Bursa de Valori București în categoria Premium. 

Grupul Patria Bank are drept acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF) ai cărui principali investitori sunt instituții importante și de renume precum BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții) și alte instituții importante la nivel european.

Companii din Grupul Patria

Din Grupul Patria, alături de Patria Bank S.A, mai fac parte și:

 • Patria Credit IFN - instituție cu expertiză și experiență în microfinanțare, fonduri europene și produse financiare dedicate segmentului agro: www.patriacredit.ro 
 • Patria Asset Management - societate specializată în administrarea investițiilor: www.patriafonduri.ro

Serviciile noastre

Banca Patria oferă produse și servicii tuturor românilor prin cele patru divizii specializate: Persoane Fizice, Afaceri Mici (microîntreprinderi), IMM și Afaceri Agro.

Persoane Fizice

Divizia pentru persoane fizice își propune să ofere acces la servicii și produse bancare cât mai multor români, oferind o gamă completă de servicii și produse simple, accesibile și pragmatice.

Descoperă produsele dedicate persoanelor fizice

Afaceri Mici (microîntreprinderi)

Divizia Afaceri Mici (microîntreprinderi) servește companii mici și foarte mici, indiferent de forma lor juridică de organizare sau obiectul de activitate, cu cifre de afaceri de până într-un milion de euro. Experiența, rapiditatea, eficiența și flexibilitatea sunt caracteristici cheie care definesc echipa, produsele și serviciile oferite de această divizie.

Descoperă serviciile dedicate microîntreprinderilor

IMM

Divizia IMM deservește nevoile companiilor mici și medii cu cifre de afaceri de peste un milion de euro, indiferent de obiectul de activitate.

Experiența și profesionalismul consilierilor Patria IMM transformă produsele și serviciile puse la dispoziția antreprenorilor din instrumente financiare în instrumente de dezvoltare.

Descoperă serviciile dedicate IMM

Afaceri AGRO

Consilierii Patria AGRO sunt alături la propriu de antreprenorii din sectorul agricol – pe câmp sau în ferme.

Divizia Agro vine în întâmpinarea antreprenorilor din domeniul agricol cu soluții ce pot fi accesate simplu și rapid, punând la dispoziție experiența de peste 9 ani în finanțarea afacerilor agro (peste 6.000 de companii s-au bucurat de consilierea specialiștilor Patria Bank)

Descoperă serviciile dedicate antreprenorilor agro

Misiunea Patria Bank

În România doar 1 din 2 români are acces la servicii bancare. Patria Bank își propune să schimbe în timp această statistică și să ajute la construirea unui viitor mai bun pentru toți românii prin facilitarea accesului la servicii bancare simple și de calitate.

Aspirăm să ajutăm accesul larg al populației la servicii financiar-bancare moderne, pentru progresul procesului de bancarizare al României, susținând în același timp antreprenoriatul românesc, prin soluțiile personalizate, prompte și avantajoase, și cu scopul final de a ne maximiza performanța financiară pentru a genera profit acționarilor noștri.

Contactul direct și permanent cu clienții noștri ne permite să le cunoaștem în profunzime nevoile, folosindu-ne experiența profesională pentru a-i consilia și a-i servi cu angajament și responsabilitate. Căutăm să le oferim soluții personalizate, fiind pas cu pas alături de ei.

Ne menținem angajamentul asumat față de micii întreprinzători din comunitățile locale din România și cautăm în mod constant soluții pentru a oferi oportunități de dezvoltare dincolo de simpla finanțare.

Promisiunea pe care Echipa Patria o face în fața clienților săi centrează 4 obiective:

 • Să fim alături de clienții noștri, pas cu pas, atunci când și în locul în care au nevoie de sprijinul nostru
 • Să ajutăm clienții să ia cele mai bune și responsabile decizii, oferindu-le uneltele, consultanța și informațiile de care au nevoie
 • Să dezvoltăm produse și servicii simple, ușor de înțeles și folosit
 • Să încercăm să fim, în fiecare zi, din ce în ce mai buni în tot ceea ce facem

Valorile noastre

Activitatea Patria Bank este inspirată de oameni în general și de românii responsabili și muncitori în particular.

Punem integritatea și etica profesională înainte de orice și credem că succesul poate fi atins doar printr-o abordare bazată pe responsabilitate, flexibilitate și disponibilitatea de a vedea oamenii înaintea hârtiilor.

Avem un set de valori care ne definesc activitatea și care transmit publicului larg și partenerilor comportamentul așteptat de la noi:

APROPIERE UMANĂ

Cu răbdare și dedicare, atenție și deschidere în a înțelege nevoile clienților noștri, ne punem competențele profesionale la dispoziția acestora pentru a-i ajuta să ia cele mai informate și eficiente decizii. În plus, suntem alături de ei în orice moment al relaționarii noastre.

FLEXIBILITATE

Suntem receptivi — ne adaptăm serviciile pentru a găsi constant soluțiile potrivite pentru fiecare client în parte. Nu există nevoie pe care să nu încercăm să o înțelegem și să o servim, iar asta ne ajută să evoluăm permanent și să fim tot mai de ajutor clienților noștri.

RESPONSABILITATE PROFESIONALĂ

Reprezentăm interesele companiei noastre și respectăm regulile domeniului financiar-bancar și legislația în vigoare. Suntem conștienți că deciziile noastre afectează atât proprietarii companiei noastre, cât și viața clienților noștri și bunul mers al societății în care facem business.

INIȚIATIVĂ

Spiritul nostru antreprenorial ne ajută să vedem oportunitățile și să le fructificăm. Suntem dinamici și asta ne ajută să fim competitivi. La Patria Bank, ideile fac diferența, și nu în cele din urmă, punerea lor în practică.

IMPLICARE

Ne pasă de proiectele noastre de la început până la final și ne angajăm să fim întotdeauna disponibili cu soluții dedicate clientului nostru, ajutându-l să își împlinească planurile.

Modul nostru de a ne comporta:

 • Suntem maturi, ancorați în realitate și cu picioarele pe pământ
 • Spiritul antreprenorial înrădăcinat în AND-ul nostru ne aduce energie și creativitate
 • Suntem receptivi și ne adaptăm tuturor situațiilor
 • Suntem direcți, onești și înțelepți
 • Suntem empatici și ne pasă de fiecare client, partener sau proiect în care decidem să ne implicăm

Identitatea Patria Bank

Exprimarea vizuală a brandului Patria derivă dintr-un filon vizual românesc și susține prin asocierea populară românească atât reprezentarea numelui companiei Patria cât și angajamentul asumat de companie față de micii întreprinzători din comunitățile locale din România.

Patria Club Patria Blog Vânzări de imobile Cariere Patria de Oriunde Devino
client online