Consiliul de Administrație

Dragoș Horia Manda

Președinte al Consiliului de Administrație
Membru în Comitetul de Administrare a Riscurilor

Anul nașterii: 1960
Data începerii primului mandat: 26.04.2016

Dragoș Horia MandaHoria Manda este Președintele Consiliului de Administrație al Patria Bank. Cu o experiență de peste 17 ani în Private Equity in Europa de Sud – Est deține un palmares impresionant în calitate de Președinte sau Director al Consililiul de Administraţie pentru numeroase fonduri de investiţii precum RAEF, BAAF şi EEAF, cu un accent special pe sectorul serviciilor financiare.

De-a lungul carierei sale, dl. Manda a supravegheat personal investiții de capital de peste 200 milioane €, cu proiecte de success în industrii diverse precum IT, retail, servicii financiare, energie și producţie.

Dl. Manda deține un doctorat în matematică de la Universitatea din Paris VII , Franța (1993), un MBA (summa cum laude) prin Programul Român-Canadian MBA (McGill, Universitatea din Quebec - Montreal, ASE București, 1996) și un M.Sc. în Fizică teoretică de la Universitatea din București (1984).

Daniela Elena Iliescu

Membru Executiv al Consiliului de Administrație

Anul nașterii: 1977
Data începerii primului mandat: 26.04.2016

Daniela Elena IliescuDaniela Iliescu este membru în Consiliul de Administrație al Patria Bank, cu vastă experiență în domeniul financiar (management financiar, raportare și bugetare) pentru instituții importante precum EEAF și BAF. Dna. Iliescu este foarte activ implicată în monitorizarea investițiilor fondurilor în sectorul serviciilor financiare, cele mai relevante fiind investițiile în Patria Bank și Patria Credit.

Anterior poziției actuale a lucrat timp de șapte ani în cadrul PWC România, unde a fost responsabilă cu coordonarea serviciilor de audit și consultanță financiară pentru clienți importanți din domeniul bancar, leasing, companii de creditare și de gestionare a activelor.

A absolvit Academia de Studii Economice (București), este un membru acreditat al ACCA, Camera Auditorilor Români și Organizația Română de Contabili și a absolvit cursurile Executive MBA al Universității din Viena.

Bogdan Merfea

Membru al Consiliului de Administrație
Membru în Comitetul de Audit

Anul nașterii: 1957
Data începerii primului mandat: 26.04.2016

Bogdan Merfea Bogdan Merfea este fostul CEO al Patria Bank, are o experiență de management de peste 10 ani și deține anterior funcția de CEO în Patria Credit IFN și Raiffeisen Bank Kossovo.

În paralel cu dezvoltarea unei cariere universitare de peste 18 ani, din 1995, domnul Merfea a coordonat proiecte și programe de susținere și promovare a microîntreprinderilor și a IMM-urilor din România.

Promotor activ al incluziunii financiare, dl Merfea este membru activ al Rețelei europene de microfinanțare și este încă președintele CA în Patria Credit. Domnul Merfea are o vastă experiență academică, are doctorat în inginerie mecanică și Master în Managementul Afacerilor și participă, de asemenea, la cursuri la prestigioasa școală INSEAD.

Nicolae Surdu

Membru Independent al Consiliului de Administrație
Președinte al Comitetului de Administrare a Riscurilor
Membru al Comitetului de Audit

Anul nașterii: 1961
Data începerii primului mandat: 27.04.2017

Nicolae SurduNicolae Surdu este un bancher cu peste 20 de ani de experiență în sectorul bancar românesc, având o expunere într-o serie de bănci internaționale și locale, și având expertiză atât în managementul general bancar, cât și în reorganizare, restructurare și redresare organizațională (fosta Bancă Comercială Carpatica și fosta Bancă Țiriac), precum Și start-up bancar (Fortis Bank România). Domnia sa este specializat în: Management general bancar, Corporate Banking, IMM & Retail Banking, Restructurare și redresare bancara, Management al riscului, Start-up bancar.

A deținut poziția de membru al Consiliului de Administrație al fostei Patria Bank SA (2014 – aprilie 2017).

În perioada 2009 – 2012 dl. Surdu a deținut pozitia de Director General și Președinte Directorat în fosta Bancă Comercială Carpatica.

Vasile Iuga

Membru independent al Consiliului de Administrație
Președinte al Comitetului de Audit
Membru al Comitetului de Administrare a Riscurilor

Anul nașterii: 1954
Data începerii primului mandat: 27.04.2017

Vasile IugaDin anul 1991 Vasile Iuga a activat în cadrul PricewaterhouseCoopers România (PwC), devenind Partener în 1997, iar între 2004 și 2015 a fost Country Managing Partner pentru România, având în subordine peste 600 de angajați în cinci birouri la nivel regional. Între 2008 și 2015 a fost Managing Partner al PwC pentru Europa de Sud-Est, având în subordine activitatea companiei din nouă ţări, iar între 2004 și 2015 a fost membru al Consiliului Director al PwC pentru Europa Centrală și de Est. Dl Iuga a deținut poziția de membru al Consiliului de Conducere al Institutului Aspen România, iar timp de mai mulți ani a fost Vice-Președintele Camerei de Comerț Americane în România (AMCHAM).

Auditor financiar autorizat de BNR și ASF (pentru bănci, societățile de asigurări și societățile listate), consultant financiar cu o experiență complexă de peste 26 de ani în domeniul implementării standardelor internaționale de raportare financiară a auditului financiar, dl Iuga a participat în diverse proiecte de evaluare și restructurare a afacerilor, în preluări, fuzionări, achiziții de business, privatizări și consultanță strategică.

Vasile Iuga este licențiat al Facultății de Aeronautică din cadrul Institutului Politehnic București. A absolvit cursuri la Harvard Business School, la London Business School, la Institut Européen d'Administration des Affaires/European Institute of Business Administration (INSEAD, Fontainebleau, Paris) și la International Institute for Management Development (IMD, Lausanne).

Comitetul Directorilor

Burak Yildiran

Director General

Anul nașterii: 1972
Data începerii mandatului: 15.10.2020

Burak YildiranBurak Yildiran este CEO-ul Patria Bank, fiind totodată și membru al consiliului de administrație al Patria Credit. Are o experiență de 25 de ani în domeniul bancar, financiar și tehnologic, dintre care aproape 20 de ani petrecuți în cadrul Garanti BBVA. Burak a lucrat și în România în funcția de director general adjunct al Garanti România. În timpul mandatului său la cea mai mare bancă din Turcia, a fost responsabil pentru dezvoltarea afacerii, strategic leadership, managementul schimbării și transformării, digitalizarea, experiența clienților și managementul talentelor.

Burak deține un MBA de la WU Executive Academy - Universitatea din Viena și un BA în Administrarea Afacerilor de la Universitatea Hacettepe din Ankara.

Georgiana Stănciulescu

Director General Adjunct - Aria Financiară

Anul nașterii: 1981
Data începerii mandatului: 01.01.2022

Georgiana StănciulescuGeorgiana face parte din echipa Patria Bank de peste 7 ani, ocupând mai multe funcții de management în aria financiară. Cu o experiență de peste 16 ani în industria bancară activând în Credit Agricole, Emporiki Bank și Piraeus Bank și expertiză în coordonarea ariei complexe a managementului financiar – bugetare, planificare, controlling și raportare - Georgiana este unul dintre liderii cheie care a contribuit la dezvoltarea Patria Bank, având un rol determinant în proiectele importante precum fuziunea, achiziția a două linii de afaceri, tranziția la IFRS 9 și implementarea Fund Transfer Pricing în scopul dezvoltării analizelor de profitabilitate. Georgiana este prin definitie un om al cifrelor, al proiectiilor financiare si de business, și, în primul rând, al oamenilor. Valorile sale sunt etica, integritatea, pasiunea și profesionalismul și le aduce în viziunea de business în care oamenii și performanța sunt principalii piloni de stabilitate și crestere.

Valentin Vancea

Director General Adjunct - Divizia Operațiuni și IT

Anul nașterii: 1975
Data începerii primului mandat: 04.07.2016

Valentin VanceaValentin Vancea este Director General Adjunct IT & Operațiuni în Patria Bank, anterior a ocupat poziții în top managementul Nextebank și Volksbank România. Fiind specializat pe zona de operațiuni, IT și securitate informației, dl. Vancea a fost Vicepreședinte al ANSSI (Asociația Națională pentru Securitatea Informației) și Director Executiv în cadrul Star Storage, coordonând segmentul de business development și strategie. În perioada 1999 – 2006, a ocupat diferite poziții de conducere în aria de audit în cadrul Unicredit și HVB Țiriac România.Dl. Vancea este absolvent al Academiei de Studii Economice și deține un MBA în Management Financiar și Servicii Financiare.

Răzvan Vasile Prodea

Director General Adjunct - Divizia Risc

Anul nașterii: 1980
Data începerii mandatului: 29.03.2023


Răzvan Prodea și-a început cariera în sistemul bancar în cadrul Băncii Carpatica și din cei peste 20 de ani de experiență mai mult de jumătate au fost dedicați activității de administrare a riscurilor. În ultimii 8 ani a ocupat diverse poziții de conducere în cadrul Patria Bank și din martie 2023 este autorizat de către BNR pentru poziția de Director General Adjunct al Diviziei Risc. Dl. Prodea este absolvent al: Universității Lucian Blaga din Sibiu – Facultatea de Științe Economice – Secția Finanțe-Asigurări.