15 iunie 2021, București

Patria Bank și R Systems, furnizor specializat de servicii de transformare digitală, anunţă implementarea soluţiei de procesare inteligentă a documentelor în cadrul băncii.

În 2021, Patria Bank continuă strategia de dezvoltare a produselor și aplicațiilor sale, o prioritate deosebită având implementarea de soluții inovative pentru acordarea serviciilor online, rapid și în mod securizat, clientilor Patria Bank.

În contextul acestei noi etape de dezvoltare, Patria Bank face un pas important în direcţia serviciilor bancare digitale prin deschiderea colaborării cu clienţii 100% în mediul online. Parteneriatul cu R Systems susţine strategia de digitalizare prin implementarea soluţiilor de automatizare inteligentă a proceselor.

Soluţia dezvoltată de echipa R Systems, pe baza tehnologiei de ultimă oră Microsoft Azure, permite eficientizarea procesului de înrolare a clienţilor, oferindu-le acestora acces rapid şi eficient la servicii bancare. În comparaţie cu tehnologiile tradiţionale, soluţia R Systems poate reduce cu peste 75% timpul de procesare a actelor de identitate încărcate de clienţi iîn procese de deschidere relatie online şi implicit, timpul de aşteptare a acestora în fluxul de contractare a serviciilor. De asemenea, soluţia oferă toate avantajele serviciilor de inteligenţă artificială Microsoft Azure în ceea ce priveşte corectitudinea şi siguranţa datelor, în conformitate cu reglementările stricte privind securitatea procesării datelor personale.

"Încorporarea soluţiei de procesare automatizată a documentelor reprezintă o piesă importantă în proiectul lansării de noi produse si servicii digitale Patria Bank, asigurând o experienţă digitală facilă pentru clienţiiPatria Bank. Expertiza R Systems în tehnologii de ultimă oră şi inovație/dezvoltarea de produse inovatoare ne-a permis implementarea acestei soluţii extrem de rapid, asigurându-ne flexibilitatea şi agilitatea necesare în demersul de digitalizare a serviciilor băncii”, declară Valentin Vancea, Director General Adjunct, Aria IT și Operațiuni Patria Bank.

În colaborarea cu Patria Bank aducem o experienţă solidă în dezvoltarea de soluţii specifice domeniului financiar-bancar, având ca scop capitalizarea oportunităţilor prezentate de mediul digital. De asemenea, suntem dedicaţi unei parteneriat de lungă durată pentru atingerea obiectivelor băncii de dezvoltare, inovare şi creştere a eficienţei operaţionale, prin soluţii bazate pe cloud computing, automatizare robotizată şi inteligenţă artificială”, adaugă Cosmin Tudor, Digital Practice Business Unit Director al R Systems.

Despre R Systems | ,,We Speak Digital” | rsystems.com

R Systems este furnizor global de servicii de tehnologie și analiză. Oferim clienților noștri suport pentru lansarea rapidă a serviciilor lor pe piață, pentru depășirea barierelor digitale și crearea de valoare, prin intermediul ofertei noastre de servicii specializate și al abordării consultative de business. Vorbim fluent limbajul de business, dar și limbajul tehnic. Cu alte cuvinte, vorbim digital. Obiectivul nostru: accelerarea leadershipului digital al clienților noștri.

Având sediul central în EI Dorado Hills, CA, R Systems activează în 16 centre de livrare din întreaga lume. Cu un personal ce depășește 3.000 de angajați, în 25 de birouri regionale, oferim expertiză în deservirea unui număr de peste 1.000 de clienți din telecom, sănătate, tehnologie, banking, producție și industria semiconductoarelor.

Despre Patria Bank | www.patriabank.ro

Patria Bank este o bancă românească dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor și afacerilor locale. Listată la Bursa de Valori București, Patria Bank are o prezență fizică națională și în 2021 va deveni accesibilă de oriunde, printr-o deschidere mai mare în digital. Grupul Patria Bank are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Patria Bank și Namirial extind parteneriatul

Patria Bank și Namirial extind parteneriatul pentru dezvoltarea noii platforme de produse 100% online a băncii, precum și pentru semnarea electronică a documentelor interne
Detalii