Cont curent pentru persoane fizice

Deschide simplu și rapid un cont curent la Patria Bank și bucură-te de oportunitățile pe care serviciile bancare și produsele Patria ți le pot aduce.

Află mai multe detalii Solicită acest serviciu

Avantaje

 • Ai acces către toate produsele și serviciile Patria
 • Îți poți încasa veniturile în fiecare lună (salariu, pensie, alocație, bursă etc.)
 • Poți face diverse operațiuni: ordine de plată, retrageri și depuneri de numerar, plăți de utilități
 • Poți atașa un card de debit

Detalii cont curent

Cu ajutorul unui cont curent deschis la Patria Bank te vei bucura de tranzacții rapide și de ofertele speciale dedicate indiferent că vrei să accesezi un card în care să-ți încasezi salariul sau pensia, să economisești sau să ai banca mereu cu tine cu ajutorul serviciului de internet banking Patria Online Banking.

În plus, dacă tranzacționezi frecvent din conturile Patria poți alege un pachet de cont curent care să-ți aducă reduceri speciale pentru comisioanele aferente plăților efectuate.

Ce trebuie să știi?

 • Poate deschide un cont curent orice persoană majoră sau minoră, cetățean român sau străin, cu sau fără rezidență în România
 • Poți alege să deschizi un cont curent:
  • direct în unitate în oricare din monedele: RON, EUR, USD, CHF, GBP, HUF 
  • 100% online prin platforma Patria de Oriunde în oricare din monedele: RON, EUR, USD – dacă ești client nou al Băncii

Cât te costă?

Pentru mai multe detalii privind taxele și comisioanele băncii consultă Lista de taxe și comisioane.

Acte necesare

Pentru a deschide un cont curent te așteptăm în agențiile Patria Bank cu actul de identitate.

Clienții noi ai Băncii își pot deschide relația cu Banca 100% online și prin platforma Patria de Oriunde.

Servicii de bază

Contul curent cu servicii de bază de la Patria Bank poate fi accesat dacă nu deții în prezent niciun cont bancar la nicio Bancă din România și ești rezident legal în Uniunea Europeană.

Acest cont este disponibil doar în LEI și cuprinde un set de operațiuni gratuite. Suplimentar îi poți atașa un card de debit Visa Electron și servicii de internet și mobile banking. 

Contul de plăți cu servicii de bază se poate obține în baza declarației pe propria răspundere în ceea ce privește venitul brut pe care il obții lunar. În funcție de acest venit, conform legislației în vigoare, contul cu servicii de bază de la Patria Bank se adresează:

 • clienților vulnerabili din punct de vedere financiar, al căror venit brut lunar este mai mic de 3,657 lei*,
 • clienților nevulnerabili din punct de vedere financiar, al caror venit brut lunar este mai mare sau egal cu 3,657 lei*.

Lista completă a operațiunilor gratuite incluse pentru fiecare nivel de venit o regasești aici 

*Limita de venit brut stabilită pentru conturile de baza este prevăzută de Legea 258/2017 privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază previzionată în ultima prognoză macroeconomică, respectiv prognoza de toamnă, publicată de către Comisia Naţională de Prognoză în anul 2021 pentru anul 2022.

Serviciul de schimbare a conturilor

Serviciul de schimbare a conturilor reprezintă transferul de la o bancă la alta a contului de plăți deținut în aceeași monedă și a serviciilor de plată, precum ordine de plată programate, mandate de debitare directă și/sau încasări recurente. Contul de plăți de la banca anterioară poate fi sau nu închis, în funcție de solicitare.

Pentru mai multe detalii referitoare la transferul conturilor, te rugăm să accesezi Ghidul privind serviciul de schimbare a conturilor de plăți.

Pentru a solicita serviciul de transfer, descarcă formularul de autorizare.

Dacă te răzgândești poți anula solicitarea de schimbare a conturilor completând acest formular de anulare.

Patria Blog Vânzări de imobile Cariere Patria de Oriunde Devino
client online