Patria Bank semnează un nou acord cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA în Campania 2019 (Schema de plată unică pe suprafața – SAPS și Măsuri delegate din Programul Național de dezvoltare rurală-PNDR), prin care oferă finanțare pentru muncile agricole. Prin acest parteneriat, Patria Bank oferă lucrătorilor agricoli posibilitatea de a obține în avans până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA.

În mod tradițional, de peste 10 ani, Patria Bank oferă astfel de suport lucrătorilor agricoli. În ultimii doi ani, finanțarea APIA arată o creștere considerabilă: aproximativ 70% creștere a numărului de dosare în 2018 față de 2017, cu un volum total de aproape 75 de milioane lei în 2017 și 2018.

“Folosite pentru finanțarea activității curente, finanțările APIA oferite de Patria Bank în 2018 au fost acordate oricărui tip de agricultor, atât societăților cu răspundere limitată (37%), întreprinderilor individuale (26%) cât și producătorilor agricoli individuali (20%). Finanțăm atât firme mari, cât și agricultori de talie mică, dar în special pe cei cu suprafețe cuprinse între 50 – 1500 de hectare. Mai mici sau mai mari, acești agricultori ne oferă însă hrana de toate zilele. Noi ne bucurăm că îi putem ajuta și mergem în întâmpinarea lor ori de câte ori avem ocazia. Sunt oameni foarte muncitori care de dimineață până seara sunt pe câmp și au nevoie de rapiditate și flexibilitate în acordarea creditelor. Am învățat asta de la ei și mergem acolo unde sunt în fiecare zi – la ferme, pe câmp, acasă.”, spune Bogdan Alexandrescu, Manager Departament Agro, Patria Bank.

Recunoașterea eforturilor și sprijinul acordat agricultorilor este una dintre prioritățile Patria Bank, care este unul dintre cei mai importanți jucători bancari cu o divizie dedicată și specializată Agro din România. Producătorii agricoli își pot găsi sprijin financiar prin soluțiile specifice de finanțare Agro puse la dispoziție de Patria Bank: credite pentru capital de lucru cu rambursare sezonieră, credite pentru investiții și pentru achiziție de terenuri agricole și credite pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene sau depozite în RON cu termene flexibile pentru ca agricultorii să poată obține venituri maxime din disponibilitățile temporare.

De asemenea, Patria Bank este unul dintre cei mai activi parteneri ai FGCR - Fondului de Garantare a Creditului Rural, oferind credite cu garanție acoperite de FGCR pentru realizarea producției agricole și piscicole de către fermieri și procesatorii de produse agricole, a investițiilor în agricultură, acvacultură precum și implementarea proiectelor co-finanțate din Programul Național de Dezvoltare Rurală și Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime.

Informații suplimentare despre Creditul de scontare APIA de la Patria Bank, precum și despre celelalte produse Patria Bank destinate agricultorilor, pot fi obținute în orice unitate Patria Bank, apelând gratuit Serviciul Relații Clienți la numărul de telefon 0.800.410.310 sau accesând site-ul băncii, https://www.patriabank.ro/agro/credite-agricole/activitate-curenta/credit-apia.