București, 25 mai 2021

Fondul, al cărui nume a fost modificat în ETF BET Patria-Tradeville, oferă oricărei persoane interesate posibilitatea a investi, în mod indirect, în cele mai importante acțiuni listate la bursa bucureșteană. Preluarea administrării a fost avizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Strategia de investiții, structura și caracteristicile fondului nu s-au modificat în urma acestei tranzacții. Astfel, fondul va continua să urmărească structura indicelui de referință BET al BVB, oferind investitorilor expunere pe companiile din componenta indicelui și reinvestind dividendele.

“Fondul ETF BET Tradeville este un instrument modern și necesar investitorilor în acțiunile românești. Ne bucurăm că avem oportunitatea să dezvoltăm și să creștem acest fond alături de SSIF Tradeville, în beneficiul publicului investitor” - Răzvan Pașol, Director General, SAI Patria Asset Management.

“Salutăm preluarea ETF BET Tradeville de către noul administrator SAI Patria Asset Management. Suntem convinși că în acest fel dezvoltarea primului și singurului ETF listat la Bursa de Valori București va fi accelerată, în beneficiul investitorilor locali și al întregii piețe de capital.” - Mihai Nichisoiu, Director General, SAI Tradeville Asset Management

ETF BET Patria-Tradeville este listat la Bursa de Valori București începând cu data de 29 august 2012. În ultimele 12 luni prețul la bursă al unității de fond a crescut cu 37% iar activul fondului s-a majorat cu 128%.

SAI Patria Asset Management este o societate de administrare a investițiilor parte a grupului Patria Bank. Compania administrează o gamă de fonduri deschise de investiții cu profile variate. Fondurile Patria oferă investitorilor alternative moderne de plasare a economiilor în acțiuni, obligațiuni, titluri de stat și alte instrumente financiare, prin intermediul unor strategii administrate de specialiști cu experiență îndelungată pe piața de capital.

SSIF TradeVille rămâne implicată activ în proiect și va continua să fie market maker și participant autorizat pentru fond.

Detalii complete despre fond sunt disponibile pe site-ul SAI Patria Asset Management, aici - https://www.patriafonduri.ro/fonduri/etf-bet-patria-tradeville