• Până la 31 martie 2021, valoarea creditului pe care antreprenorii mici și mijlocii îl pot primi prin Creditul EaSI de la Patria Bank este dublată la 240.000 de lei, cu o garanție de 90% acoperită de Uniunea Europeană
  • Programul IMM Invest continuă la Patria Bank, banca fiind pregatită să semneze acordul de prelungire a parteneriatului cu FGCIMM. Divizia dedicată programului oferă asistență și consiliere companiilor interesate, în vederea facilitării procesului de înscriere în program.

București, 2 februarie 2021.

Începutul de an aduce noi programe de susținere a antreprenorilor și companiilor la Patria Bank, primele noutăți din an vizând: creșterea sumei acordate prin creditul EaSI fără garanții și continuarea primirii de cereri de înscriere în programul IMM Invest, ediția 2021, până la 30 iunie 2021, precum și în programul aflat în curs de extindere.

Oportunități noi prin creditul EaSI.

“Creditarea antreprenorilor prin programul EaSI fără garanții a fost unul din motoarele microfinanțării în Patria Bank în 2020. Fiind un produs dedicat afacerilor mici, cu până la 9 angajați, cum sunt de altfel cele mai multe companii din România, și condițiile de eligibiltate fiind flexible, peste 1.200 de antreprenori l-au accesat anul trecut. După ce în 2020 Patria Bank si Patria Credit au semnat cu Fondul European de Investiții (FEI) majorarea plafonului garanției oferită de Uniunea Europeana cu 400 de milioane de lei, în total, o nouă veste bună a urmat, respectiv majorarea sumei de creditare la 240.000 de lei și exinderea garanției la 90%. Mai sunt două luni pline în care antreprenorii pot beneficia de acest suport suplimentar (până la 31 martie 2021) și un plus de ajutor pentru un start bun în business anul acesta.” a declarat Iliuță Jitaru, Manager Microfinanțare în Patria Bank și Patria Credit.

Accesarea creditului EaSI se poate face și on-line, canal ales de tot mai mulți antreprenori în 2020, când aproape 15% din volumele EaSI acordate de Patria Bank au venit din conversații începute în mediul digital. Criteriile de acordare sunt detaliate pe site-ul băncii, pe scurt, produsul putând fi accesat de firmele românești care au mai puțin de 9 angajați și activitate de minimum 1 an.„Deschiderea noastră spre susținerea antreprenorilor și spre creditare rămâne mare, iar experiența cu afacerile mici ne-a arătat că putem găsi soluții specifice și particularizate pe fiecare profil în parte, pe EaSI sau alte produse de creditare la fel de avantajoase” a mai menționat Iliuță Jitaru.

Prelungire termen, solicitări și consiliere pentru noul program IMM Invest.

„Programul IMM Invest a fost și este o gură de oxigen cu concentrație ridicată pentru afaceri, prin asigurarea lichidității necesare continuării business-ului. În Patria Bank, asigurarea acestui mecanism de garantare a generat un interes important din partea antreprenorilor, volumele creditate în program depășind 200 de milioane de lei și reprezentând cca 40% din finanțarea în segmentul IMM & Corporate al băncii. Prelungirea programului este salutată de antreprenori și de noi, bineînțeles. Până la deschiderea noului program oferim asistență și suport în realizarea aplicației în platformă, cei interesați putând solicita suportul nostru direct online, pe pagina dedicată din site-ul https://www.patriabank.ro/imm/banca-partenera-imm-invest-romania. Echipa noastră de specialiști în implementarea progamului are deja o solidă experiență și expertiză care pot scurta mult timpii pentru antreprenori.” a declarat Ionuț Coșman, Director Divizia IMM & Corporate în Patria Bank.

Programul IMM Invest va continua și în 2021, având ca premise un nou cadru legal, alocarea bugetului de stat și o nouă alocare a plafonului pentru bănci. Se așteaptă ca noul program să reînceapă la începutul lunii februarie 2021. Iar veștile bune nu se opresc aici, Guvernul având în dezvoltare și un subproiect destinat agricultorilor.

Conform comunicatului de la FNGCIMM, pentru IMM-urile care încă nu au accesat programul şi doresc să se înscrie, termenul de înscriere a fost prelungit, astfel aplicaţia imminvest.ro va rămâne deschisă până la data de 30 iunie 2021.

Companiile care doresc să se înscrie în program alegând Patria Bank ca bancă parteneră o pot face simplu transmițând datele de contact prin formularul din site-ul Patria Bank - IMM Invest România.