Proiectul de fuziune al Bancii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit aprobarea prealabila din partea Bancii Nationale a Romaniei, permitand celor doua banci sa demareze formalitatile finale de inregistrare a noii banci si sa inceapa operatiunile necesare pentru a integrarea efectiva.

"Suntem bucuroși ca proiectul de fuziune a intrat in linie dreapta, odata cu primirea aprobarii prealabile din partea Bancii Nationale, si suntem optimisti ca procesul de pozitionare a noii banci pe o traiectorie ascendenta va fi accelerat incepand cu anul 2017, dupa implementarea efectiva a fuziunii. in noua banca, Patria Bank, ramanem fideli misiunii noastre de a contribui la cresterea gradului de bancarizare al romanilor, prin introducerea de produse si servicii simple, sustinute de un model operational optim care permite deservirea tuturor categoriilor de clientela. Ne dorim, totodata, sa sustinem antreprenorii locali si sa contribuim la dezvoltarea pietei de capital autohtone." a declarat Dl. Horia Manda, Presedintele Consiliului de Administratie al Bancii Comerciale Carpatica si al Patria Bank.

In perioada imediat urmatoare vor fi demarate toate actiunile necesare integrarii celor doua bancii si pregatirii pentru a deveni o singura banca, o atentie deosebita fiind acordata realizarii unei tranzitii usoare pentru clienti si parteneri, urmarind mentinerea bunei relatii dezvoltate pana in prezent.

Biroul de Presa - relatiipublice@carpatica.ro; pr@patriabank.ro


Despre Grupul Patria Bank
Grupul Patria Bank este detinut de Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai carui principali investitori sunt BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre). Din Grupul Patria Bank fac parte: Patria Bank SA, Banca Comerciala Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management si SAI Intercapital Invest SA