Patria Bank si Patria Credit sustin microfinantarea, alaturandu-se initiativei europene lansata de European Microfinance Network (EMN) si Microfinance Centre (MFC), si sarbatoresc in data de 20 octombrie, Ziua Microfinantarii, alaturi de clientii actuali si potentiali.

In cadrul celei de a doua editii a evenimentului, Patria Bank si Patria Credit vor marca momentul intr-un mod special, respectand misiunea europeana a initiativei si aducand plus valoare clientilor si partenerilor, prin invitatia la dialog si idei de dezvoltare in cadrul unei serii de 3 intalniri organizate simultan in data de 20 Octombrie in comunitatile puternice de agricultori din Vidra, Baleni si Fierbinti. La intalniri vor participa reprezentanti ai comunitatii locale de antreprenori, momentul special al intalnirilor fiind oferirea unui training introductiv in social media, aplicat domeniului lor de activitate, sustinut in Vidra de Alexandru Negrea (blogger si consultant social media). Laturii practice si educative i se adauga interactivitatea si accesibilitatea oferita de transmiterea online, in direct, a training-ului, facand posibila accesarea de catre toti cei interesati, oriunde s-ar afla acestia. Training-ul va fi astfel disponibil, in direct, pe pagina de internet a Patria Bank, in data de 20 octombrie, incepand cu ora 17:30.

"De peste 15 ani, echipa Patria a finantat, prin microcreditare, peste 10.000 de afaceri agricole, ramanand aproape de agricultori, micii producatori si intreprinzatori romani, la propriu: pe camp, in ferme. De-a lungul timpului ne-am dorit sa finantam harnicia si potentialul oamenilor, nu doar hartiile pe care acestia ni le prezinta, rezultatele si bunastarea agricultorilor fiind multumirea noastra. Ne dorim sa le oferim clientilor nu doar instrumente financiare ci si know-how specializat pentru cresterea si adaptarea afacerii lor chiar si in mediul on-line, considerand gradul de dezvoltare al digitalului in ultimii ani" a declarat Marian Tetici, Director General Patria Credit.

Ziua Microfinantarii este o initiativa europeana sustinuta de European Microfinance Network (EMN) si Microfinance Centre (MFC) avand drept misiune promovarea facilitatilor de microfinantare ca posibilitati de incurajare a antreprenoriatului in lupta impotriva somajului si excluziunii sociale.

Pentru mai multe detalii privind actiunea Ziua Microfinantarii si sesiunea de training in social media ce va fi transmisa live pe 20 Octombrie 2016 puteti accesa linkul: www.patriabank.ro.

Pentru detalii suplimentare ne puteti scrie pe adresa PR@patriabank.ro

***
Despre Patria Bank si Patria Credit IFN

Patria Bank si Patria Credit IFN, fac parte din grupul de institutii financiare si bancare Patria Bank, operand la nivel national prin 36 de unitati bancare si puncte de lucru. Grupul Patria finanteaza, in principal, IMM-urile si microintreprinderile, inclusiv segmentul AGRO, si este in curs de extindere si consolidare a segmentului de retail prin oferirea de servicii si produse financiare populatiei din zonele urbane si rurale, avand la baza un model de business bazat pe simplitate si accesibilitate, prin exploatarea la maxim a tehnologiei. Actionarul principal al Grupului Patria Bank este Fondul de Investitii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), ai carui principali investitori sunt: BERD (Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investitii, parte a Grupului Bancii Europene pentru Investitii), BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Marii Negre), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW). Alaturi de cele doua entitati Patria Bank si Patria Credit IFN, din Grupul Patria Bank mai fac parte si Banca Comerciala Carpatica SA, Carpatica Asset Management si SAI Intercapital Invest SA.