Patria Bank susține sectorul agricol prin semnarea parteneriatului cu Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru schemele de sprijin implementate de APIA în Campania 2016 (Schema de plată unică pe suprafața – SAPS și Măsuri delegate din Programul Național de dezvoltare rurală-PNDR).

În baza convenției, agricultorii pot obține în avans, prin credit Patria Bank, până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA, în condiții avantajoase:

Fără drumuri la bancă - agroconsilierul Patria Bank se deplasează în fermele clienților pentru a întocmi dosarul și a semna actele

Documentația este simplificată, rambursarea se face automat în momentul încasării subvenției

Nu sunt necesare garanții sau contribuție proprie din partea clienților

Finanțarea și susținerea agriculturii românești reprezintă o prioritate strategică pentru Patria Bank. În mod tradițional, suntem parteneri în programul APIA și am dezvoltat și punem la dispoziția fermierilor o gamă largă de produse destinate finanțărilor în agricultură răspunzând nevoilor din ce în ce mai diversificate ale acestora” a declarat Raluca Andreica, Director Segment Agro Patria Bank.

Sprijinul pentru agricultură și agricultori merge mai departe de creditul de scontare APIA în oferirea de soluții de finanțare pornind de la o evaluare personalizată a nevoilor și producției reale estimate de producători, oferind astfel: credite fără garanții, credite pentru capital de lucru, credite pentru investiții și terenuri agricole și credite pentru implementarea proiectelor cu fonduri europene.

Informații suplimentare despre Creditul de scontare APIA de la Patria Bank, precum și despre celelalte produse Patria Bank destinate agricultorilor, pot fi obținute în orice unitate Patria Bank, apelând gratuit Serviciul Relații Clienți la numărul de telefon 0.800.410.310 sau accesând site-ul băncii, www.patriabank.ro, în secțiunea dedicată Agro.

Pentru detalii suplimentare ne puteți scrie pe adresa PR@patriabank.ro.

****
Despre Patria Bank

Patria Bank este noul nume sub care operează Nextebank începând cu luna martie 2016, operând la nivel național prin 36 de unităti bancare. Patria Bank finantează, în principal, IMM-urile și microintreprinderile, inclusiv segmentul AGRO, și este în curs de extindere și consolidare a segmentului de retail prin oferirea de servicii și produse financiare populației din zonele urbane și rurale, având la bază un model de business bazat pe simplitate și accesibilitate, prin exploatarea la maxim a tehnologiei. Acționarul principal al Patria Bank este Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), ai cărui principali investitori sunt: BERD (Bancă Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), BSTDB (Bancă de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre), DEG (Bancă de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW). Patria Bank face parte din Grupul Patria Bank care include și Bancă Comercială Carpatica SA, Patria Credit IFN SA, SAI Carpatica Asset Management și SAI Intercapital Invest SA.