Bucureşti, 27 iunie 2011. MKB Nextebank lansează InfoAlert, un sistem amplu de notificări prin e-mail şi SMS. Prin activarea serviciului, clienţii primesc informaţii despre tranzacţiile efectuate şi disponibilităţile conturilor pe care le au deschise la bancă.

InfoAlert este serviciul de notificări, disponibil atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice. Astfel, clienţii îşi pot activa o gamă variată de alerte, de la notificări simple: pentru plăţi sau încasări, la alerte complexe: prenotificări pentru ratele scadente la credite, rapoarte săptămânale de tranzacţii, extrase de cont.

"Dezvoltarea noului serviciu de alerte al MKB Nextebank reprezintă un nou pas în diversificarea gamei serviciilor la distanţă. Prin activarea serviciului InfoAlert, clienţii noştri sunt permanent informaţi privind activitatea conturilor pe care le deţin şi cunosc în orice moment soldurile disponibile ale conturilor lor, fără a fi nevoiţi să contacteze reprezentanţii băncii", a declarat Anca Mitrică, Director Executiv Business Management al MKB Nextebank.

Activarea serviciului InfoAlert este gratuită. Utilizarea serviciului presupune costuri foarte mici, de 0,3 lei/SMS pentru alertele transmise prin SMS şi 0 lei pentru alertele transmise prin e-mail.

MKB Nextebank face parte din Grupul european BayernLB - MKB, recunoscut ca având o lungă tradiție financiară.

BayernLB este liderul băncilor comerciale din landul bavarez al Germaniei și se adresează atât clienților - companii mari și mijlocii din Germania și din întreaga Europă, cât și segmentului de persoane fizice. BayernLB este membru al Sparkassen-Finanzgruppe în Bavaria și se remarcă prin înalta performanță la nivel regional. Printre clienții BayernLB se numără atât companii listate la Bursă, care intră în componența DAX sau MDAX, cât și companii de familie cu cifra de afaceri de peste 1 miliard de euro. De asemenea, banca este recunoscută la nivel internațional ca expert în proiecte de finanțare a exporturilor, infrastructurii, sectorului energetic și al energiilor regenerabile.

Fondată în 1950, MKB Bank aduce experiența de succes de pe piața maghiară, unde se află în top 3 bănci. Reprezintă o bancă universală, cu accent puternic pe segmentul de companii, unde deține peste 14% cotă de piață pentru produse de creditare.