Bucuresti, 9 iunie 2011. Actionarii MKB Nextebank au majorat capitalul social al bancii cu 82.112.598,40 lei, pana la valoarea de 462.249.015,20 lei. Astfel, infuzia de capital a fost realizata prin subscrierea unui numar de 29.325.928 actiuni din totalul actiunilor emise, cu o valoare nominala de 2,8 lei/actiune.

"Majorarea de capital reprezinta confirmarea increderii pe care actionarii o acorda planurilor de dezvoltare pe care le avem pe termen lung. Ne concentram in continuare pe oferirea unor solutii personalizate in cadrul unui nou model de business pe piata romaneasca", a declarat Tamas Akos, Presedintele Consiliului de Administratie al MKB Nextebank.

Aceasta este prima infuzie de capital dupa ce MKB Nextebank a lansat noua strategie de business si noua imagine. MKB Nextebank face parte din Grupul european BayernLB - MKB, recunoscut ca având o lungă tradiție financiară.

BayernLB este liderul băncilor comerciale din landul bavarez al Germaniei și se adresează atât clienților - companii mari și mijlocii din Germania și din întreaga Europă, cât și segmentului de persoane fizice. BayernLB este membru al Sparkassen-Finanzgruppe în Bavaria și se remarcă prin înalta performanță la nivel regional. Printre clienții BayernLB se numără atât companii listate la Bursă, care intră în componența DAX sau MDAX, cât și companii de familie cu cifra de afaceri de peste 1 miliard de euro. De asemenea, banca este recunoscută la nivel internațional ca expert în proiecte de finanțare a exporturilor, infrastructurii, sectorului energetic și al energiilor regenerabile.

Fondată în 1950, MKB Bank aduce experiența de succes de pe piața maghiară, unde se află în top 3 bănci. Reprezintă o bancă universală, cu accent puternic pe segmentul de companii, unde deține peste 14% cotă de piață pentru produse de creditare.