Bucureşti, 28 septembrie 2012. Începând cu septembrie 2012, clienţii posesori de carduri de debit Nextebank pot opera gratuit retrageri de numerar, la ATM-urile Euronet din Romania.

Noul parteneriat dintre Nextebank şi Euronet oferă un grad crescut de accesibiliate a serviciilor bancare la nivel naţional. Astfel, posesorii de carduri de debit emise sub sigla Nextebank beneficiază de gratuităţi la retragerea de numerar, în cadrul reţelei naţionale Euronet, formată din 230 de ATM-uri în 30 de judeţe.

"Promisiunea Nextebank constă în servicii confortabile şi facil de accesat, tehnologii moderne şi parteneriate care să aduca beneficii clienţilor. Prin serviciile bancare la distanţă, NexteOnline, NexteMobile, NexteCall şi InfoAlert, asigurăm clienţilor Nextebank rapiditatea şi eficienţa accesării fondurilor proprii oriunde si oricand. Prin parteneriatul cu Euronet, extindem accesul clienţilor noştri la tranzacţiile cu numerar, non-stop, fără costuri şi fără drumuri suplimentare la bancă", a declarat Anca Mitrică, Director Executiv Business Management, Nextebank.

Harta localităţilor în care este prezentă reţeaua Euronet este disponibilă pe site-ul www.nextebank.ro, în cadrul secţiunii Reţea sucursale si ATM.

"Din 2011, Euronet este liderul Reţelelor Independente de ATM-uri din România. Nextebank este al treilea partener bancar care participă în cadrul reţelei de ATM-uri a Euronet de tip "shared", în România. Acest parteneriat permite Nextebank să răspundă mai bine nevoilor clienţilor prin extinderea punctelor de prezenţă ATM cu locaţii traficate intens, creând eficientizări operaţionale şi beneficiind de reduceri de costuri, fără investiţii suplimentare" a declarat Mihaela Petre, Director General, Euronet România.

Cei 18 ani de experienţă ai Euronet în dezvoltarea de reţele independente de ATM-uri cuprind toate aspectele acestui tip de business: selectarea locaţiilor, administrarea contractorilor, managementul numerarului, furnizarea de servicii cu valoare adaugată, dezvoltarea de software pentru ATM şi suport pentru clienţi. Cunoştintele, experienţa în domeniu şi încrederea Euronet în potenţialul pieţei din Romania au rezultat în instalarea a peste 230 de bancomate în mai puţin de doi ani.

"Euronet a perseverat în lansarea şi creşterea reţelei sale ATM din Romania într-o perioadă în care piaţa nu a înregistrat creştere. Această realizare se datorează modelului experimentat de business al Euronet de a lansa reţele deschise participării mai multor bănci, sporind astfel eficienţa invesţiilor în reţea şi creând valoare.", a adăugat D-na Petre.