Bine ai venit în Patria Bank!

Din 1 mai Banca Comercială Carpatica a devenit Patria Bank!

Mai mari, mai puternici.

Sperăm că vei găsi util site-ul noii bănci fuzionate: www.patriabank.ro

Află mai multe detalii Solicită acest serviciu

Istoria Patria Bank

Pentru a ne cunoaște mai bine îți prezentăm pe scurt istoria noastră:

  • Patria Bank este o bancă românească, fondată în anul 1993 sub denumirea de Banca Romexterra, redenumită ulterior Nextebank. Începând cu 30 aprilie 2014 acţionarul principal al băncii a devenit fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), schimbare care a adus și lansarea noului brand sub care funcționează banca din martie 2016: Patria Bank
  • În primăvara lui 2016 am devenit acționari majoritari în Banca Comercială Carpatica S.A., cu o participare de peste 60% și, în luna august 2016, am demarat proiectul de fuziune între cele două bănci
  • Banca Comercială Carpatica a fost înființată în anul 1999 la Sibiu iar începând cu data de 26.04.2005, acțiunile Băncii Comerciale Carpatica au fost listate la categoria Premium a Bursei de Valori București, fiind sunt incluse în indicii BETPlus, BET-XT, BET-XT-TR, BET-BK. Prețul de închidere pentru acțiunea BCC la data de 31 decembrie 2016 a fost de 0,0954 lei/acțiune. La aceeași dată capitalizarea bursieră a fost de 210.141.665, lei (≈46,7 mil. EURO). 
  • Procesul de fuziune între Patria Bank și Banca Comercială Carpatica fiind finalizat și concretizat cu data de 1 mai 2017

Noua bancă va continua să fie listată la Bursă sub numele de Patria Bank, este prezentă în 73 de oraşe la nivel naţional, prin 111 sucursale, are peste 240.000 clienţi şi 3,816 miliarde lei în active, fiind dedicată creșterii gradului de bancarizare în România și susținerii antreprenorilor locali.

Grupul Patria Bank are drept acționar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF) ai cărui principali investitori sunt instituții importante și de renume precum BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții) și alte instituții importante la nivel european.

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management şi SAI Intercapital Invest.

Detalii site patriabank.ro

Sperăm să găsești util și prietenos noul site al băncii tale PATRIA BANK. 

În paginile sale vei găsi produsele și serviciile oferite tuturor românilor prin cele patru divizii specializate: Persoane Fizice, Afaceri Mici (microîntreprinderi), IMM și Afaceri Agro. În plus, harta interactivă îți va indica cea mai apropiată sucursală de locația ta, iar prin calculatorul de curs valutar poți afla înainte de a ajunge la ghișeu câți bani obții pentru operațiunea de schimb valutar pe care dorești să o faci.

De asemenea, dacă ești investitor Patria Bank, în secțiunea Investitori, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie.

Ne bucurăm să continuăm buna noastră colaborare în Patria Bank și te invităm să descoperi noul website, să ne contactezi oricând ai nevoie de produse și servicii noi și îmbunătățite, precum și pentru orice sugestii și recomandări.