Hackathonul NASA Space Apps Challenge
Au demarat înscrierile la Hackathonul NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackaton la nivel global. Alătură-te competiției și folosește-ți creativitatea pentru o lume mai bună!
De cele mai multe ori, când spunem NASA ne zboară gândul inevitabil la rachete lansate cu succes în spațiu, la emoția generată de descoperirile făcute, la tehnica dusă înspre zona supranaturalului și a efectelor speciale, la cercetare și inovație.
Puțini sunt cei care știu că sub licența NASA se desfășoară în fiecare an, de 10 ediții, cel mai mare hackathon internațional din lume.
Anul acesta, sub tema ”Puterea lui zece”, NASA Space Apps Challenge se va desfășura simultan, online, în perioada 2-3 octombrie, în 4 orașe mari ale României: București, Cluj-Napoca, Timișoara și Iași, organizat fiind de ROTSA, DiFine PR și ClujHub.
Am aflat de la Diana Iosu (DiFine PR) că este o ediție aniversară pentru care s-au reunit în parteneriat și zece agenții spațiale: ESA (Agenția Spațială Europeană), Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială, Agenția Spațială Canadiană, Agenția Spațială Australiană, Agenția Spațială Braziliană, Comisia Națională pentru Activități Spațiale din Argentina, Agenția Spațială Paraguayană, Agenția Spațială Națională din Africa de Sud și Agenția Spațială Națională din Bahrain se vor alătura agenției NASA.
Revenind la competiția propriu-zisă, ce se întâmplă mai precis?
Oameni de știință, antreprenori, designeri, ingineri, povestitori, producători, constructori sau simpli pasionați de tehnologie, își măsoară cunoștințele în echipe de 4-5 persoane, în medie, într-o competiție unică dedicată inovației, colaborării și comunității.
Partea cea mai interesantă este că nu se impune și nici nu este necesară o anumită specializare sau să aveți un background tehnic ca să fiți parte din eveniment.
Înscrierile se fac direct pe site https://2021.spaceappschallenge.org/auth/signup. Odată înscriși participanții pot accesa datele deschise ale NASA și vor lucra împreună cu colegii de echipă pentru a găsi soluții ingenioase pentru probleme reale, de pe Pământ și din spațiu, pe care NASA le propune spre soluționare în această ediție. Există și un ghid de formare pentru echipe, accesibil aici.
Deși anul acesta, ca o măsură în plus de siguranță, concursul se va desfășura exclusiv online, NASA Space Apps Challenge a pregătit 28 de provocări inedite, împărțite în 12 categorii: AI/ML, Apps, Data Organization, Game, Hardware, Knowledge, Lunar Surface Operations, Risk, Science Applications, Space Travel.
Puteți face cunoștință încă de pe acum cu provocările complete și resursele puse la dispoziție. Le puteți regăsi aici - https://2021.spaceappschallenge.org/challenges/, iar răspunsurile pentru cele mai frecvente întrebări care pot apărea sunt disponibile aici.
Pe scurt, echipa voastră va trebui să își aleagă o singură provocare pe care să o rezolve începând cu 2 octombrie, ora 09:00, până pe 3 octombrie, ora 12:00. Nu puteți lucra în avans, oricât de logice sau intuitive vi s-ar putea părea probele ci doar în timpul hackathonului.
În plus puteți apela la ghidajul oferit de o întreagă echipă de mentori care vă stă la dispoziție pentru întrebări.
Duminică este ziua decisivă: după ora 12 se vor prezenta soluțiile de către fiecare echipă timp de 3 minute fiecare în fața juriului și se va trece la alegerea echipelor câștigătoare din fiecare oraș (maximum 2/oraș).
Câștigătorii nu se vor opri aici: vor încărca duminică soluția lor în platforma Globală pentru următoarea etapă, jurizarea globala.
Emoțiile practic ar putea începe abia acum pentru aceștia, întrucât proiectele câștigătoare din România vor fi evaluate alături de celelalte proiecte câștigătoare la nivel global de experții agenției spațiale.
Premiile globale care vor fi decernate învingătorilor finali pentru:
Best Use of Science
Best Use of Data
Best Use of Technology
Galactic Impact
Best Mission Concept
Most Inspirational
NEW Best Storytelling Award
NEW Global Connection Award
NEW Art & Technology Award
NEW Local Impact Award
Și mai e ceva unic care li se va ”întâmpla” premianților: echipele câștigătoare ar putea primi invitația de a asista la lansarea unei rachete, chiar de la sediul NASA.
Pentru a surprinde energia evenimentului vă invităm sa urmăriți imagini de la ediția din 2018 și 2019, din București.
Mai multe detalii despre evenimentul din acest an, sunt deja disponibile pe pagina de Facebook Space Apps Romania.
Le dorim mult success tuturor concurenților și abia așteptăm să felicităm campionii.
Citește și:
Pentru a schimba lumea avem nevoie de oameni pasionați de ceea ce fac
Casa Experimentelor, povestea unui centru științific pentru copii
Abonează-te
la newsletter-ul nostru
Introdu adresa ta email pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.