Strategia financiară, la raport - episodul II

Episodul 2: Valoarea afacerii – variabile de luat in calcul.  În general antreprenorii sunt preocupați să își dezvolte afacerile. De foarte multe ori nevoia unui proiect de strategie financiară este relevată de conversația: „Compania mea este sănătoasă? La ce indicatori să mă uit, cum știu că merg în direcția bună, că nu mă blochez dacă voi avea o scădere de x%, cât de agresiv pot să continui cu investițiile?”  

În viziunea mea, implementarea unui proiect de strategie financiară înseamnă parcurgerea etapelor de evaluare inițială, definirea structurii afacerii și a obiectivelor strategice și tactice, urmată de setarea și implementarea celor două instrumente: Tabloul de Bord și Simulatorul de Business. Voi reveni cu detalii despre acestea în materiale viitoare.

Acomodarea antreprenorului cu aceste instrumente și includerea lor în practica decizională devine un reflex în timp, iar răspunsurile la întrebările prezentate mai sus se clarifică treptat.

Suntem într-un context în care mă aștept să crească numărul de tranzacții (preluări sau fuziuni de companii). Orice proprietar de afacere trebuie să evalueze următoarele elemente pentru afacerea sa:

  1. Ratingul
  2. Vulnerabilitatea
  3. Factorii care ajustează valoarea companiei.
  1. Ratingul afacerii

În zona antreprenorială nu suntem foarte obișnuiți cu termenul de rating. În Strategia Financiară, la raport, Episodul 1 - Politica de management al creditului comercial am recomandat procedura de clasificare a clienților, în funcție de risc, și realizarea unui sistem de scoring.

Companii specializate consolidează evaluări multiple și oferă un rating fiecărei afaceri, în funcție de structura acționariatului, vechimea în industrie, structura și performanța financiară, incidentele de plată și juridice și alți factori.

Într-un cadru complex de scoring ratingul unei afaceri depinde de ratingul de țară și de industrie.

Citește și: Managementul crizei în afaceri - transparență și solidaritate

  1. Vulnerabilitatea afacerii

Aspect aparent neimportant și necuantificat într-o etapă de relativă stabilitate economică, în criză actuală se face o delimitare rapidă între companiile vulnerabile și cele solide.

Rezervele pentru situații de criză, incluse în capitalurile proprii, sunt semnul unui management atent și prudent. Aceste rezerve trebuie separate de profitul reinvestit și au în spate un mecanism diferit de gândire. În funcție de industrie și de durata ciclului de conversie a banilor în cadrul afacerii, valoarea rezervei pentru situații de criză se calculează pornind de la capitalul de lucru (nevoia de fond de rulment).

  1. Factorii care ajustează valoarea afacerii

Pe lângă calculele economice bazate pe EBITA, un antreprenor trebuie să se uite la alți factori care cu siguranță vor ajusta prețul final al tranzacției, printre care:

  • Interdependența între afacere și antreprenor: ce rămâne din afacere dacă pleacă antreprenorul?
  • Mecanismele și procesele din interiorul companiei. Oamenii sunt extrem de importanți, dar nu garantează nimeni că rămân. O afacere vulnerabilă este cea în care oamenii sunt mai presus de sisteme.
  • Dependența de un număr redus de furnizori sau clienți sau de o industrie/piața în care se află toți majoritatea clienților.
  • Active și pasive potențiale, cu probabilitate mare de materializare în viitor.

În concluzie, oricât de mult ne dorim să aducem precizie, în demersul de evaluare a afacerii sunt multe variabile, iar valoarea finală într-o tranzacție poate fi decisă de cumpărător, în funcție de condițiile în care acesta se afla.

Ce pot face antreprenorii: să lucreze pentru a construi mecanisme și procese solide și o structură financiară bună, cu rezerve și echilibru între maturitățile activelor și pasivelor și profitabilitate reală.

Articol realizat de Ioana Arsenie (www.ioanaarsenie.ro) – Trusted Advisor Strategy & Finance – expert în strategii de business, cu expertiză în consultanță financiară, fiscală și de management, care oferă prin compania sa servicii integrate de strategie financiară și contabilitate pentru antreprenorii români.

Citește și:  Afacerea ta și pandemia COVID-19 – o criză de încredere?

Patria Bank este alături de clienții săi în perioada dificilă a crizei Covid-19

Sănătatea clienților, persoane fizice sau antreprenori, și a angajaților noștri este o prioritate pentru noi. De aceea, echipa noastră este pregătită să vă sprijine cu măsuri de prevenție și sprijin pe care Patria Bank le ia în contextul evoluției situației generate de virusul COVID-19.

În contextul dificil prin care România si românii trec zilele acestea, Patria Bank este solidară de IMM-uri și Microîntreprinderi cu serie de măsuri și soluții financiare, pentru a trece cu bine această perioadă dificilă.

De asemenea, avem soluții de creditare pentru investiții pentru IMM-uri, pe termen mediu sau lung, care se pliază pe afacerea ta și care îti oferă condiții avantajoase de creditare.

Creditele de investiții Patria IMM îți oferă un buget cu care poți să achiziționezi echipamente și utilaje, poți să construiești sau achiziționezi o clădire ce destinație comercială sau industrială. De asemenea, un credit rapid pentru investiții poate fi folosit pentru refinanțarea unor credite de la alte instituții financiare.