Afacerea ta și pandemia COVID-19 – o criză de încredere?

E incredibil cât de repede și de neașteptat au evoluat toate în mai puțin de o lună, de când ți-am povestit despre cum te poți pregăti pentru întâlnirea cu furnizorul de bani.

Astăzi suntem în plină criză declanșată de virusul COVID-19, cu efecte majore în sistemul medical și în cel economic.

Cum e gestionată această criză de fiecare țară? Diferit. Unele acționează proactiv și disciplinat, altele sunt depășite de situație.

Ce generează această diferență? Resursele, managementul lor și leadershipul. Din păcate, efectele negative sunt amplificate de un alt tip de criză, aceea de încredere: în fiecare dintre noi, în cei apropiați, în ceilalți oameni, în lideri, în organizații și în instituțiile statului.

Lipsa încrederii ne ”întemnițează” și ne pune într-o postură de tipul ”fiecare pentru el”. Pentru a depăși aceste vremuri provocatoare, avem nevoie, poate mai mult ca niciodată, să fim cu adevărat împreună, pentru că fizic suntem separați.

Iar ca această uniune să se întâmple și să dureze, e important să oferim încredere necondiționat.

Citește și: Pentru sănătatea financiară a afacerii tale

De la încrederea personală la încrederea generală, economică

Am încredere în mine, că sunt puternic fizic (imunitate ridicată), mental (agilitate), emoțional (grija pentru semeni) și spiritual (echilibru interior).

Am încredere în semenii mei: în familie și în cei apropiați că se îngrijesc și cer ajutor atunci când au nevoie.

Am încredere în angajați că au grijă de sănătatea lor și a celor apropiați, că își fac treaba foarte bine, mai ales acum când e nevoie mai mult ca oricând.

Am încredere în angajator că face tot ceea ce este nevoie ca eu să fiu în siguranță (fizică și financiară) la locul de muncă.

Am încredere în partenerii mei, că fac tot posibilul să trecem împreună cu bine peste această perioadă: clienți, furnizori, finanțatori.

Am încredere în instituțiile statului că fac tot ce le stă în putință să asigure cadrul de securitate pentru sănătatea oamenilor, a companiilor și a instituțiilor sale.

Maica Tereza spunea că dacă fiecare și-ar face ordine în propria ogradă, lumea noastră ar fi curată. Avem nevoie de lideri care să ofere încredere, să fie responsabili și curajoși.

Fii unul dintre ei! ☺

Pe data viitoare,

Adi

Alături de tine, de la finanțare la dezvoltare

Articol realizat de Adi Ploscaru (www.adiploscaru.ro) – Trainer și Consultant în finanțele afacerii

Patria Bank sprijină IMM-urile și afacerilor mici, dar și persoanelor fizice, în criza cauzată de epidemia de coronavirus!

Sănătatea clienților, persoane fizice sau antreprenori, și a angajaților noștri este o prioritate pentru echipa Patria Bank.

Suntem pregătiți să sprijinim IMM-urile și microîntreprinderile în criza cauzată de coronavirus, cu soluții amânarea sau restructurarea creditelor avute la Patria Bank.

Pentru clienții noștri, persoane fizice, am pregătit facilități de amânare a plății plata ratelor, în perioada carantinei cauzate de pandemia Covid-19. Suntem alături de dumneavoastră și vă oferim posibilitatea, în această perioadă dificilă, de a solicita amâna suspendarea plății ratelor de credit pentru avute la Patria Bank cu până la 3 luni.