Managementul crizei în afaceri - transparență și solidaritate

Vedem în spațiul public manifestări naturale ale fricii. Mediul de afaceri solicită insistent scutiri și derogări.

Orientarea cu responsabilitate și agilitate pentru a construi și implementa Planul de continuare a afacerii este soluția pentru câștigătorii acestei etape pe care o traversăm cu toții. Mai mult sau mai puțin toate afacerile lucrează cu aceleași ipoteze.

În cei aproape 10 ani în agribusiness am învățat, fundamentat cu cifre, că un an din cinci este negativ sau aproape de zero profit, cu un management al culturii, o tehnologie corectă. Am studiat fermele care sunt stabile și se capitalizează de la an la an, fără achiziții nesăbuite, precum mașini personale, sedii sau echipamente greșit dimensionate față de mărimea afacerii.

Am învățat din practică, și din cei aproape 10 ani în consultanță, cum oamenii de afaceri performanți pun în situații grele prioritate pe:

  • transparența față de parteneri, acționând proactiv pentru a diminua efectul cascadării pe lanț al întârzierilor la plată
  • transparența față de angajați.
  • transparența față de autorități.

Reacția firească pentru mulți, este cea de a cere facilități și subvenții. Există un gol de acoperit în buget și pentru mulți antreprenori este neclar din punct de vedere al cifrelor.

E bine totuși să luăm în calcul, ca mutând acest gol în bugetul public am putea pune în risc și difcultate revenirea din acest impas economic.

Ca o consecință a situației actuale, este posibil ca taxele majorate să fie suportate doar de unii dintre antreprenori, iar zona gri să crească.

În contiuarea acestei idei susțin acordarea de facilități semnificative pentru contribuabilii care plătesc la termen taxele și impozitele ș care, de ce nu, plătesc în avans.

Sunt afaceri capitalizate, cu management chibzuit, care găsesc soluții pentru diminuarea contractării sau chiar creștere, care de ani buni au plătit obligațiile fiscale cu bună credință.

Cum ar fi să facem un studiu de impact rapid și să propunem o schemă de bonusare 2020-2021?

Articol realizat de Ioana Arsenie (www.ioanaarsenie.ro) – Trusted Advisor Strategy & Finance – expert în strategii de business, cu expertiză în consultanță financiară, fiscală și de management, care oferă prin compania sa servicii integrate de strategie financiară și contabilitate pentru antreprenorii români.

Citește și: Cum să economisești și să pui banii adunați să lucreze pentru tine

Patria Bank este permanent la curent cu evoluția stării de lucruri și își susține clienții, fie că sunt persoane fizice sau oameni cu afaceri în agricultură sau în alte domenii de activitate, cu pachete de creditare sau soluții de economisire personalizate și adaptate la contextul actual.

Specialiștii noștri vă pot ajuta să alegeți un credit de nevoi personale avantajos, soluții de finanțare pentru IMM-uri, afaceri în agricultură sau depozite bancare care îți pun banii la treabă și îți aduc profit.

Citește și: Pentru sănătatea financiară a afacerii tale

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.