Avantajele Internet Banking

Ai acces rapid la conturile companiei tale 24 ore pe zi, 7 zile pe săptamână, oricând şi oriunde ai o conexiune la internet.

 • Sucursala ta deschisă non-stop.
 • Îți realizezi operațiunile bancare simplu, cu ajutorul unui calculator.
 • Ai în permanență control asupra resurselor financiare ale afacerii tale și mișcările pe conturi.
 • Beneficiezi de acces rapid la credite sau depozite și economii la orice oră.

Detalii

Prin serviciul de Internet Banking poţi să-ți gestionezi în timp real finanțele afacerii, și să acționezi rapid, fie că faci plăți către furnizori sau către trezoreria statului, depozite la termen sau alte tipuri de tranzacții:

 • Ai acces la conturile și produsele tale în orice moment din zi şi din noapte
 • Poți face plăți instant în lei, transferul de la o bancă participantă la alta fiind făcut în doar câteva secunde. Află mai multe aici.
 • Poţi să faci diferite operațiuni bancare direct din platformă, fără să fie nevoie să mergi la o sucursală a bancii: vizualizare conturi și solduri, plați în lei și în valută, vizualizare, constituire și lichidare depozite, vizualizare istoric de tranzacții și consultare extrase de cont, vizualizare credite și generare scadențare și grafice de rambursare, plăți de salarii prin import dintr-un fișier șablon respectiv semnare cu un singur cod de securitate a unor plăți multiple dintr-un pachet de plăți creat anterior
 • Beneficiezi de comisioane mai mici cu până la 50% atunci faci plăți în lei şi în valută, direct din contul tău de internet banking
 • Ai la dispoziție opțiuni de schimburi valutare, inclusiv cursuri de schimb mai avantajoase peste anumite praguri de sume și vizualizare cursuri valutare practicate de către bancă
 • Poţi să îţi programezi tranzacţii în cele mai variate condiţii, în funcţie de regulile stabilite de tine

Toate aceste operațiuni bancare pot fi realizate de oriunde, chiar în momentul în care ai nevoie, de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet. Serviciul Internet Banking Patria Online este disponibil și în versiunea pentru telefoane mobile și tablete compatibile, care au o conexiune activă la internet și un browser compatibil.

Pentru această variantă, nu trebuie să instalezi absolut nimic pe telefonul tău, interfața actuală fiind optimizată chiar și pentru ecranele mai mici ale diverselor dispozitive mobile. Detecția se realizează automat, în browser-ul tău preferat, interfața vizuală adaptată rezoluției telefonului tău fiind încărcată instant.

Ce trebuie să știi?

Pentru a te autentifica în Internet Banking ai nevoie de câteva instrumente:

 • Token-ul fizic, pe care îl vei utiliza atât pentru generarea codurilor de securitate necesare pentru conectarea la contul tau de Internet Banking cât și la autorizarea tranzacțiilor pe care le efectuezi
 • Token-ul mobil (m-token), care se instalează pe telefonul tău mobil smartphone. Acesta se instalează sub forma unei aplicații, pe care o descarci din magazinul corespunzător sistemului de operare folosit (Android sau iOS) și care funcționează la fel ca și token-ul fizic, generând codurile de securitate necesare la conectarea în contul tău de Internet Banking respectiv autorizarea tranzacțiilor pe care le efectuezi

Pentru a putea să te bucuri de toate avantajele serviciului de Internet Banking îți recomandăm să consulți și ghidul utilizatorului: Manualul de Utilizare Patria Online

Securizarea comunicării dintre tine și bancă se bazează, în principal, pe autentificare bidirecțională prin certificate digitale, obținându-se astfel cel mai înalt nivel de securizare a transmiterii informațiilor. Asta înseamnă, în limbaj familiar, că datele transmise și recepționate de către tine nu pot fi interceptate de către nimeni. Acest lucru implica și o minimă participare din partea ta, prin utilizarea unei soluții de securitate de tip antivirus.

Identificarea și validarea ta este un proces care se desfășoară pe 3 nivele de securitate:

 • nume de utilizator
 • parolă
 • cod de securitate generat de dispozitivul token

Din rațiuni de securitate, în cazul în care ești inactiv timp de 5-10 min sau ai uitat să te deconectezi, sesiunea inițiată se închide automat. Astfel, nimeni nu va putea avea acces la contul tău, iar tu va trebui să te conectezi din nou pentru a-ți accesa contul.

De asemenea, pentru siguranța calculatorului tău, îți recomandăm să nu instalezi programe pe care nu le cunoști și nu vin din surse oficiale. În plus, este important să folosești un program antivirus actualizat.

Cât te costă?

Comisioanele aplicabile sunt incluse în lista de tarife și comisioane destinată persoanelor juridice.

Acte necesare

Pentru a solicita activarea serviciului de Internet Banking pentru afacerea ta trebuie să ai deschis un cont curent Patria și să semnezi condițiile contractuale în oricare dintre unitățile noastre teritoriale.

Solicită produsul