Persoană juridică? Obține finanțare pentru planurile tale printr-un credit fără garanții

Oportunitățile de dezvoltare au mereu nevoie de finanțare pentru a putea fi fructificate.

În plus, o companie are nevoie de bani pentru a-și desfășura activitatea curentă, de exemplu, achiziția de utilaje și materii prime, plata salariilor, a taxelor și impozitelor către stat.

Multe dintre companii nu dispun însă de garanțiile necesare accesării unui credit, mai ales atunci când sunt la început. Băncile oferă din fericire varianta unui credit sau a unei linii fără garanții. Patria Bank are, de exemplu, în portofoliu mai multe opțiuni de credite pentru care nu trebuie să vii cu garanții materiale. Acest lucru se întâmplă pentru că statul sau Uniunea Europeană oferă aceste garanții, pentru a sprijini organizațiile să depășească mai ușor criza pe care o parcurgem.

Ce variante de credite fără garanții ai însă? Este mai bine să accesezi un credit sau o linie de credit? Accesezi un credit destinat companiilor mici și mijlocii în general, sau există un credit care se adresează tipului tău de activitate?

Sperăm ca mai jos să găsești răspunsuri la toate aceste întrebări, care să te ajute să iei cele mai bune decizii pentru compania ta. Dacă ai însă mai multe întrebări sau vrei să știi mai multe despre una dintre aceste opțiuni, te invităm să ne contactezi. Consultanții noștri sunt profesioniști și prietenoși și vor ști să te îndrume către soluții avantajoase pentru tine, fiind adaptate afacerii tale.

Linia de credit cu sau fără garanții, perfectă pentru finanțarea activității curente

O afacere presupune cheltuieli constante pentru achizițiile și plățile curente (a furnizorilor, a salariilor), dar și pentru achitarea taxelor și impozitelor. Sumele necesare achitării tuturor acestor datorii sunt în parte cunoscute, dar de multe ori o firmă nu are capitalul necesar pentru a o face.

O linie de credit este produsul bancar cel mai potrivit pentru aceste situații. Practic, ai la dispoziție din partea băncii un împrumut din care poți extrage sumele care îți sunt necesare desfășurării activității. Treci în acest fel peste impasurile de moment și îți construiești reputația de afacere serioasă, care plătește la timp clienții, colaboratorii și angajații.

Avantajul unei linii de credit pentru IMM? Este unul important: aceasta se reînnoiește automat pe măsură ce încasezi bani. Poți să o utilizezi oricând, până la limita maximă aprobată, iar odată ce ai rambursat o parte dintre bani, linia de credit se reînnoiește automat. Practic, printr-o linie de credit ai parte de un mic împrumut de câte ori ai nevoie de el, pe care îl rambursezi în condițiile băncii. Pentru folosirea limitei de credit, ulterior acordării ei de către bancă, nu ai nevoie să depui vreo documentație sau justificare suplimentară.

O linie de credit va fi perfectă pentru finanțarea capitalului de lucru. Patria Bank pune la dispoziția afacerii tale linia de credit Patria Micro, prin care ai mereu la îndemână o rezervă de bani pentru a-ți susține activitatea curentă. Este vorba despre o linie de credit cu o structură flexibilă de garanții (mobiliare și imobiliare) acceptate, inclusiv garanții din partea Fondurilor de Garantare. Condițiile de acordare sunt avantajoase, iar consultanții noștri îți vor oferi informațiile necesare pentru a face cea mai bună alegere.

În contextul pandemiei pe care o parcurgem, poți obține o linie de credit fără garanții pentru IMM, destinată capitalului de lucru, în cadrul programului guvernamental IMM Invest, la care Patria Bank este bancă parteneră.

Condițiile de finanțare diferă în funcție de mărimea fiecărei organizații, iar consultanții noștri îți stau cu plăcere la dispoziție dacă vrei să afli mai multe amănunte în legătură cu aceasta.

Citește și: Programul IMM Invest continuă și în 2021

Creditul rapid fără garanții ar putea fi cea mai bună soluție pentru tine

Atunci când ai planuri de dezvoltare pentru afacerea ta, dar nu dispui de garanții, o soluție la îndemână poate fi obținerea unui credit rapid fără garanții, așa cum este creditul EaSI de la Patria Bank. Prin acesta poți obține o sumă de până la 240.000 de lei (până la data de 31.03.2021, ulterior acestei date suma maximă este de 120.000 lei), rambursabilă în rate egale, personalizate. Nu ai nevoie de avans și nici de garanții reale pentru acest tip de credit (pentru că beneficiezi de garanție europeană gratuită). Creditul EaSI poate fi folosit atunci pentru planurile tale de investiții, pentru a acoperi nevoi curente ale facerii tale sau pentru ambele aspecte.

EaSI este un credit acordat rapid, fără garanții reale, în condiții avantajoase pentru tine. Merită să îl iei în considerare pentru planurile tale!

Creditul pentru investiții de la Patria Bank: pasul următor al afacerii tale

Ai nevoie de investiții pentru a trece la nivelul următor al afacerii tale, iar acestea necesită finanțare. O linie de credit nu este produsul necesar în această situație. Dacă o folosești pentru o achiziție importantă, nu vei mai rămâne cu suficienți bani pentru a-ți finanța afacerea care tocmai a crescut datorită achiziției tale și vei fi într-un impas.

În acest caz, cel mai potrivit este un credit pentru investiții, indiferent că vorbim despre un credit agricol fără garanții sau un credit destinat oricărui alt tip de business. E important să analizezi atent variantele pe care le ai, un asemenea credit presupunând un angajament pe termen lung, având nevoie de capital suficient pentru a-l achita.

Creditul Patria Micro ar putea fi soluția pe care o cauți. Poți obține prin acesta o finanțare de până la 200.000 euro (echivalent în lei), cu care poți finanța achiziții sau îmbunătățiri imobiliare, achiziții sau reparații de echipamente, achiziții de mașini și utilaje, etc. Condițiile sunt flexibile și avantajoase, adaptate afacerii tale.

Poți obține un credit pentru capital de lucru sau investiții și în cadrul programului guvernamental de susținere a antreprenorilor pentru perioada aceasta - IMM Invest. În cadrul programului se pot obține credite cu până la 90% garanție oferită de statul român. În funcție de mărimea afacerii tale, poți obține până la 10 milioane de lei pentru investiții, pentru o perioadă de maxim 72 de luni. Poți alege Patria Bank ca bancă parteneră pentru creditul tău de investiții sau pentru linia de credit pe care o poți accesa în cadrul acestui program.

Citește și: Interviu cu Președintele Asociației Analiștilor Financiar Bancari

***
Accesarea unui credit e importantă pentru dezvoltarea și bunul mers al afacerii tale. Este însă esențial să alegi cea mai bună variantă pentru situația în care te afli, consultând cu atenție posibilitățile pe care le ai. Consultanții Patria Bank sunt profesioniști și te pot susține atât pentru a face cea mai bună alegere pentru organizația ta, cât și în demersurile ulterioare, pentru a obține rapid creditul la care ai aplicat.

Citește și: Strategia financiară, la Raport - Bugetarea pe bază de scenarii multiple

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.