Ce greșeli nu fac niciodată oamenii de succes?

A învăța din succesul celorlalți este un mare avantaj în carieră. Însă a cunoaște greșelile pe care le-au făcut alții poate reprezenta elementul de care ai nevoie pentru a reuși.

Tocmai de aceea, mai jos găsești cinci sfaturi de la oameni de succes din toată lumea despre greșeli pe care nu ar trebui să le faci niciodată:

 1. Să nu ai curajul să faci pasul următor în carieră - Grant Cordone (fondator Cordone Capital)

Lipsa curajului este principalul motiv pentru care oamenii nu avansează în carieră. Trebuie să înveți să fii pregătit mereu pentru o eventuală oportunitate care ți se arată. Iar pentru asta ai nevoie de încredere și de perseverență. Ai nevoie de disciplină ca să fii mereu pregătit și motivat.

2. Să ai o atitudine negativă - Barbara Corcoran (fondator The Corcoran Group)

De cele mai multe ori atitudinea este elementul cel mai important pe care îl analizează angajatorul atunci când vrea să te cunoască. Din ce în ce mai mulți manageri au înțeles că este suficient ca un singur om din echipă să aibă o atitudine negativă ca un întreg grup să aibă de suferit. Tocmai de aceea, o atitudine pozitivă, optimistă, încrezătoare te poate ajuta foarte mult în carieră.

 3. Să nu zâmbești - Holly Parker (CEO The Holly Parker Team)

Puterea zâmbetului este de multe ori subestimată. Un gest cald poate provoca o încredere imediată a interlocutorului. Îți va accentua atitudinea pozitivă și te va ajuta să o relație mai bună cu oamenii din jurul tău. Cu cât mai sincer va fi zâmbetul, cu atât mai mare va fi impactului acestuia. În plus, studiile arată că oamenii care zâmbesc mai mult sunt mai fericiți, mai sănătoși și mai creativi.

4. Să începi să imiți succesul altora - Luke Freiler (CEO și co-fondator Centercode)

Dacă te apuci de mâine să porți doar pulovere sau tricouri negre nu înseamnă că o să ajungi ca Steve Jobs. Liderii adevărați nu încearcă niciodată să îi copieze pe alții, ci să ia anumite componente care au fost reușite în drumul lor pe care să le aplice personalizat pe problemele pe care le au. Succesul vine atunci când îți găsești propria cale!
 

5. Să aștepți prea mult să iei o decizie - Shaun Rawls (fondator și CEO Rawls Consulting)

General Colin Powell avea un principiu de viață: ai nevoie să știi 40% din 70% din informație pentru a putea lua o decizie. Dacă vei aștepta să fii 100% sigur de ceva, sigur o să piezi foarte multe oportunități. De aceea, încrede-te în instinct, în cunoștințele pe care le ai și în experiența pe care ai acumulat-o până acum și sigur o să îți fie bine.

Iar dacă simți că ai nevoie de un specialist care să te ajute să faci o schimbare în carieră, echipa we do HR este aici să te ajute. Ca să te convingi, am rugat-o pe Roxana să ne povestească cum a fost experiența ei atunci când a apelat la consiliere în carieră din partea noastră:

Roxana, de ce ai simțit nevoia unei consiliere în carieră?

 Tind să cred că putem fi cu adevărat specialiști într-un singur domeniu, iar eu militez pentru serviciile profesioniste atunci când acestea reprezintă punctul forte al unei reușite. Pentru mine marketing-ul și evenimentele corporate sunt aceste puncte forte, însă în zona de dezvoltare profesională / consiliere în carieră am considerat că oamenii de la we do HR sunt ceea ce am nevoie pentru a face pașii corecți.

Cum s-au derulat, din perspectiva ta, întâlnirile pe care le-ai avut cu echipa noastră?

Întâlnirile one-on-one sunt deschise, prietenoase și concentrate pe nevoia clientului. Îți sunt prezentate mai multe soluții și, în final, se găsește cea mai bună variantă, mulată pe nevoia cu care pășești în birourile we do HR.

Cât de mult te-au ajutat întâlnirile cu echipa we do HR?

Pot să spun că întâlnirile cu we do HR au reușit să îmi ia câteva responsabilități de pe umeri, mi-au clarificat anumite aspecte și au făcut ca viitorul să sune ceva mai optimist.

 

Așa că, fă-ți curaj și aventurează-te în necunoscut. Acolo te va aștepta succesul!

we do HR. Let's build together.