Cum poți deveni investitor online

Rapid și usor, de oriunde

SAI Patria Asset Management a lansat platforma de tranzacționare Online Patria Fonduri destinată persoanelor fizice și deschide astfel drumul investițiilor în fonduri, fără drumuri la bancă.

Practic, cu noua plaforma online a SAI Patria Asset Management oricine poate deveni investitor în fonduri de investiții, fără drumuri la bancă, și are posibilitatea să-și diversifice economiile și, practic, să țintească câștiguri mai mari decât economiile bancare.

Produsele financiare SAI Patria Asset Management sunt produse moderne de economisire și investiții concepute pentru nevoile celor ce-și doresc mai mult de la banii lor.

În noua platformă de tranzacționare, accesibilă la adresa online.patriafonduri.ro, sunt disponibile patru din cele cinci fonduri de investiții administrate de Patria Asset Management:

  • Patria Global, un fond diversificat în lei, cu un nivel de risc scăzut-mediu și un castig adus investitorilor de 10,5% în 2021
  • Patria Stock, un fond în lei, cu expunere mai ridicată pe acțiuni listate la bursă, un nivel de risc mediu-ridicat și o performanța de +14,8% în 2021
  • Patria Obligațiuni, un fond de instrumente cu venit fix în lei, pentru investiții pe termen scurt, cu un nivel de risc scăzut și o performanță de +2,41% în 2021
  • Patria Euro Obligațiuni, un fond de instrumente cu venit fix, în Euro, cu un nivel de risc scăzut și o performanță de +1,89% în 2021.

Cel de-al cincilea fond administrat, ETF BET Patria-Tradeville, preluat de SAI Patria Asset Management în luna aprilie 2021, este singurul fond de tip Exchange Traded Fund din România și este listat la Bursa de Valori București cu simbolul TVBETETF. Fondul urmărește structura indicelui BET al Bursei de Valori București și a înregistrat un randament pozitiv de +36,2% în 2021. ETF BET Patria-Tradeville poate fi cumpărat prin orice intermediar autorizat de Bursa de Valori București și reprezintă un instrument simplu și modern de achiziționare indirectă a unui coș cu cele mai reprezentative companii românești listate la bursă. De la preluarea sa activul fondului a crescut cu 167%.

Funcțiile principale oferite de platforma online includ:

  • Acces în timp real, oricând și de oriunde la valoarea deținerilor în fondurile de investiții Patria
  • Vizualizarea istoricului operațiunilor cu unități de fond și a randamentului investițiilor în acestea
  • Operațiuni de depunere de bani în fonduri și de retragere de bani din fonduri prin internet, fără vizite la bancă
  • Informații detaliate despre fondurile administrate: prezentări, documente utile, performanțe, investiții, rapoarte și altele.

Noua platformă de tranzacționare online este accesibilă de pe orice dispozitiv, computer sau telefon mobil, platforma este simplă, intuitivă și oferă acces mai rapid, adaptat comportamentului tot mai digital al oamenilor, la produsele performante ale Patria Asset Management.

Cu o evoluție pozitivă în 2021 și o performanță foarte bună a tuturor fondurilor administrate, SAI Patria Asset Management administra active totale de 102,6 milioane RON la finalul lui 2021, în creștere cu 117% fată de finalul anului 2020. Conform directorului general al SAI Patria Asset Management

„Creșterea pieței fondurilor de investiții și a numărului de investitori pot fi accelerate prin simplificarea modalității în care oamenii pot investi în fonduri, alături de efortul continuu de creștere a nivelului de transparență și vizibilitate în rândul publicului. Începem să vedem și în România un interes în creștere pentru aceste instrumente din partea celor care își doresc mai mult de la economiile lor. Patria Asset Management a înregistrat o creștere de 126% a numărului investitorilor în fondurile sale pe parcursul anului 2021, atât pe fondul preluării administrării ETF BET Patria-Tradeville cât și considerând randamentele obținute”

Pentru a descoperi mai multe informații privind SAI Patria Asset Management și performanțele obținute de fondurile administrate puteși accesa https://online.patriafonduri.ro/

Citește și:

O modalitate simplă de a investi la bursă: ”coșul de acțiuni” sau fondurile de tip ETF

Depozitele bancare și fondurile de investiții pentru persoane fizice

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.