#vacanta-in-romania
2020-08-05

La Pas prin Transilvania

No tulai, ce săptămână frumoasă am petrecut la pas prin Transilvania.
Transilvania este poate cea mai populară regiune românească, renumită la nivel internațional. Poveștile despre Dracula, castelele gotice, peisajele de basm au ”hrănit” sute de scrieri și ecranizări. 
 

Însă pentru noi, românii, Transilvania este mult mai mult: este istorie, multiculturalitate, aventură și mister. Da, mister, pentru că suntem convinși că și această regiune, în ciuda popularității sale, are o grămadă de locuri de explorat care abia așteaptă să fie descoperite.

Inspirați de #OameniiPatria, colegii noștri din sucursalele transilvănene, vă aducem în atenție doar câteva obiective turistice inedite: Satul Rimetea, Castelul Corvinior, Sibiu, Brașov sau Colibița, marea de la munte, sunt doar câteva dintre destinațiile ce se cer vizitate.

Recomandările venite de la prietenii noștri din pagina de facebook ne-au ajutat să extindem lista cu idei de obiective turistice în această regiune:

 1. Oradea – un oraș ”proaspăt” ce merită vizitat. La numai 12 km distanță se află faimoasele Băile Felix, cea mai mare statiune balneo climaterică din România. Tot în județul Bihor puteți vizita Stațiunea Stâna de Vale sau formațiunile carstice din munții Apuseni.
 2. Cluj-Napoca – centru universitar de renume, cu o viață socială activă și vibrantă și o grădină botanică de poveste. Dacă tot ajungi aici vizitează și Biserica Sfântului Mihail, una dintre capodoperele clujene, bijuterie gotică din secolele 14 – 15 și bucură-te de terasele și bucătăria clujeană. Trece pe listă și Castelul Banffy de la Bonțida, te va uimi.
 3. Turda – la doar 45 de minute de Cluj poți vizita acest oraș încărcat de istorie, dar și salina sa impresionantă.
 4. Alba Iulia – este un oraș plin de însemnătate pentru toți românii și extrem de ofertat din punct de vedere arhitectural. Aici vei găsi poate cea mai bine conservată fortăreață din Transilvania (cetatea Albă Carolina). Dacă tot ați ajuns în zonă dați o fugă și vizitați și cetatea Aiud.
 5. Sibiu – un alt oraș bijuterie, fostă capitală culturală europeană, plin de șarm și eleganță. Vei găsi multe obiective de vizitat în acest oraș (Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelică, Turnul Alb, Muzeul Locomotivelor cu Abur etc.) și musai trebuie să faci o poză și o (falsă :)) promisiune pe Podul Minciunilor. Poți face o plimbare în aer liber la Muzeul Civilizației Populare „Astra” sau la grădina zoologică. Tot în județ, te poți bucura de clipe de relaxare în Ocna Sibiului, Mărginimea Sibiului sau în stațiunea Păltiniș.
 6. Transfăgărășan – din Sibiu o poți lua pe ”cel mai bun drum din lume” (așa cum au descris editorii de la Top Gear acest traseu). Vei explora peisaje senzaționale și este imperativ să faci un popas la Bâlea Lac.
 7. Brașov – un oraș cald și primitor care te invită la drumeții montane (vara) și sporturi de iarnă. Ai multe de văzut în Brașov și în împrejurimi. Amintim câteva dintre sugestiile prietenilor noștri de pe facebook: Prima Școală Românească, Biserica Neagră, Poiana Brașov, o plimbare pe Strada Sforii (cea mai îngustă stradă din Europa), pe sub Tâmpa și o pauză de cafea în Piața Sfatului, o vizită la Bran (Castelul Bran cunoscut ca și castelul lui Dracula), Cetățile Făgăraș și Râșnov, Racoș (Lacul de smarald, Vulcanul Racoș și coloanele de bazalt) și multe alte stațiuni montane minunate unde îți poți trage sufletul și te poți bucura de natură. Să nu uităm, dacă aveți copii, aceștia se vor distra copios la Dino Park, Aventura Park sau la Grădina Zoologică.
 8. Cetatea Sighișoara te invită să-i vezi ale ei case colorate, străduțe pavate și turnuri medievale.
 9. Cheile Bicazului și Lacul Roșu – pe aici vei da de peisaje impresionante care te vor însoți mult timp.
 10. Lacul Colibița – este locul perfect pentru iubitorii de natură, situat în județul Bistrița Năsăud.
 11. Dacă îți plac cetățile, poți trece și Cetatea Devei pe lista obiectivelor de văzut.
 12. Tot în Transilvani poți găsi relaxare și bucurie vizitând satele transilvănene, cel mai cunoscut fiind Viscri

Sperăm ca acest articol să vă inspire în planificarea unei #VacanțeÎnRomânia. Puteți descoperi toate recomandările și imaginile postate de prietenii paginii noastre chiar aici.

Pe săptămâna viitoare, când vom descoperi, la pas, o nouă regiune din #VacanțăÎnRomânia.

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.