#vacanta-in-romania
2020-08-12

La pas prin Banat

10 locuri uimitoare recomandate de fanii paginii noastre de Facebook pe care trebuie să le vizitezi.

Săptămâna trecută am pornit la pas prin fascinantul tărâm bănățean și am avut parte de recomandări extraordinare venite din partea colegilor noștri, dar și din partea prietenilor paginii noastre de Facebook.

Și pentru că multe recomandări reluau anumite obiective, am ales ca în acest articol să facem o list[ a 10 locuri sau experiențe care trebuie musai văzute atunci când ajungi în Bana:

  1. Calea Ferată Oravița – Anina cunoscută și sub numele de „Semeringul Bănățean”, este cea mai veche cale ferată montană din România.
  2. Cheile Nerei sunt cele mai lungi chei din țara noastră, dar și din Europa, în care turiștii pot admira un peisaj de o unicitate aparte. Aici poți vedea printre altele, râul Nera, lacul Dracului, lacul Ochiul Beiului sau Cascadele Beușnița (fanii paginii noastre le recomandă ca fiind ”adevărate spectacole ale naturii”).
  3. Clisura Dunării cuprinde cel mai lung defileu din Europa, și anume Defileul Dunării. Peisajul este superb, apele Dunării săpând în granit și calcar acest defileu fascinant, cu sectoare înguste și bazine depresionare.
  4. Zona turistică Herculane este poate una dintre cele mai cunoscute zone din Banat, în special datorită stațiunii Băile Herculane, dar și al Parcului Național „Domogled – Valea Cernei”.
  5. Cascada Bigăr una dintre cele mai promovate cascade din România, inclusiv la nivel internațional, este considerată un fenomen al naturii de o frumusețe rară
  6. Munții Semenic și Cheile Carașului - aici poți descoperi rezervația naturală Cheile Carașului cu fenomene carstice spectaculoase. Zona este recunoscută și ca având cea mai mare concentrare de peșteri din România, aproximativ 300.
  7. Teatrul Vechi „Mihai Eminescu” din Oravița, o bijuterie unică a barocului vienez din Banatul Montan. Acesta este primul teatru zidit din România, fiind inaugurat în anul 1817.
  8. Muzeul de locomotive cu abur din Reșița este amenajat în aer liber în zona Triaj. Muzeul a fost inaugurat în anul 1972, iar turiștii pot admira aici 16 locomotive cu abur trase pe linie moartă.
  9. Lacul și Peștera Buhui sunt două locuri minunate care nu trebuie ratate atunci când ajungi în vestul țării.
  10. Morile de apă de la Rudăria reprezintă o rezervație de mulinologie unică, fiind cel mai întins parc de mori de apă din Europa.

Listei de mai sus adăugăm recomandarea colegilor noștri de a vă aloca cel puțin o zi pentru a vizita frumosul oraș de pe Bega, să va bucurați de mâncarea bănățeană și să admirați spiritul frumos al acestui oraș.

Vă dorim tuturor zile de vacanță frumoase și cu sănătate!

Citește și:

La pas prin Transilvania

La pas prin Moldova

La pas prin însorita zonă a Dobrogei

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.