#resurse
2021-11-16

ENTEN: Randamentul în agricultură va crește cu ajutorul tehnologiei și inovației

Am stat de vorbă cu partenerii de la Enten Systems despre agricultura viitorului și cum tehnologia ne poate economisi timp și oferi informații prețioase pentru decizii calculate luate de agricultori.  

Îmbinând tehnologia IoT (Internet of Things) și tehnici de machine learning și inteligență artificială, Enten oferă fermierilor instrumentele necesare pentru a produce hrană în cantități mai mari și de o calitate mai bună, într-un mod mai predictibil, mai eficient și sustenabil.

Enten

Practicile curente din agricultură și mecanismele de susținere a acestui sector nu sunt sustenabile pentru fermieri, consumatori, societate și planetă pe termen lung. În acest context, se impune tranziția agriculturii din era industrială în cea digitală, prin adoptarea revoluției tehnologice în agricultură.” este opinia lui Nicolae Albu, Co-Fondator Enten.

Pentru a sprijini deciziile agronomice și de business, Enten colectează continuu date din microclimatul fermelor cu ajutorul unor sisteme performante dotate cu senzori specifici, echipamente dezvoltate și produse de Enten. În scopul creșterii densității datelor și îmbunătățirii acurateței recomandărilor emise fermierilor, platforma Enten integrează informații colectate cu ajutorul sateliților, dronelor, mașinilor agricole și altor echipamente mobile.

Encen

Datele colectate cu ajutorul echipamentelor instalate pe terenurile fermierilor ajung în timp real în platforma de analiză Enten, în care sunt monitorizate în mod continuu interacțiunile dinamice între culturi, agenți patogeni și condiții meteo, pentru a determina starea de sănătate, nevoile și factorii de stres pentru culturi, precum și ferestrele de oportunitate pentru efectuarea de tratamente și alte lucrări agricole.

Riscul de apariție a bolilor și dăunătorilor se bazează pe algoritmi și modele științifice, supuse unui proces constant de ameliorare prin tehnicile de machine learning și inteligență artificială utilizate. Echipa noastră internă dedicată de experți agronomi integrează multiplele niveluri de informații și utilizează instrumentele și interacțiunile disponibile în aplicația informatică pentru a furniza recomandări contextualizate fermierilor pe tot parcursul ciclului de producție agricolă.” ne-a spus Gheorghe Coman, inginer agronom în cadrul Enten.

Prin adoptarea soluției integrate Enten, agricultorii pot beneficia în același timp și de pe urma digitalizării proceselor de management al culturilor. Interogând datele și acțiunile istorice, fermierii pot trage concluzii utile în legătură cu evoluțiile din trecut și pot analiza cauzele posibile pentru astfel de evoluții, permițându-le să estimeze cu un grad mai mare de încredere impactul deciziilor lor curente și viitoare asupra activităților din fermă și culturilor din câmp. În același timp, clienții Enten au acces la rapoarte și analize proprii în legătură cu variabilitatea factorilor de producție și riscurile asupra recoltelor preconizate.

Enten

De-a lungul anilor am investit semnificativ în cercetare-dezvoltare, pentru a construi o platformă agronomică integrată, solidă și de încredere, care să răspundă nevoilor fermierilor pentru informații care să le susțină deciziile și acțiunile, într-un mediu competitiv, provocator și într-o continuă schimbare.

Inovația este parte a culturii Enten și obiectivul nostru este de a deveni reperul unic pentru decizia agronomică, permițând fermierilor să ia decizii informate pentru a-și crește randamentele agricole și a-și reduce costurile de producție, în același timp în care fac față provocărilor aduse de schimbările climatice și protejează mediul.

Dacă sunteți interesați să aflați mai multe despre tehnologia pusă la dispoziție prin platforma Enten, pot solicita mai multe detalii la www.enten.ro.

Citește și:

Agribusiness cu suflet. Povestea antreprenorului care, cu bani europeni, a făcut o plantație de pomi fructiferi

#ÎmpreunăPentruAgricultură. Povestea Patria despre bancheri pe teren

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.