#resurse
2020-07-15

Dezvoltare în carieră? Descoperă ce cursuri online GRATUITE ar fi bine să urmezi

Dr. Seuss spunea “The more that you read, the more things you will know. The more that you learn, the more places you’ll go / Cu cât citești mai mult, cu atât știi mai mult. Și cu cât înveți mai mult, cu atât călătorești mai mult”. 

Așa că, recomandarea noastră este să încerci să înveți mereu și nu doar pentru a te dezvolta profesional sau pentru a-ți schimba locul de muncă sau domeniul de activitate, ci pentru tine și pentru viitorul tău ... pentru călătoriile minunate care îți pot schimba viața.

Trăim într-o perioadă în care nu a fost niciodată mai ușor să învățăm lucruri noi, să ne dezvoltăm, să comunicăm și chiar să ne schimbăm parcursul profesional, așa că trebuie să profităm de aceste oportunități. Iar unele dintre cursurile online la care avem acces ne sunt de mare folos pentru a ne impresiona viitorii colaboratori.

Deci, ce cursuri ar fi bine să avem în CV?

1. Skillshare.com - SEO sau Vlogging.
Skillshare este o platformă online unde poți găsi nu mai puțin de 22.000 de cursuri de la design la business sau tehnologie. Aceasta publică atât cursuri originale, cât și lecții susținute de nume cunoscute precum Guy Kawasaki sau Roxane Gay.

Cursuri interesante pe care le poți găsi la Skillshare: Introduction to SEO: Tactics and Strategy for Entrepreneurs, Pricing Your Freelance Work: How Much To Charge?, Microsoft Excel Essentials, How to VLOG – Complete Beginners Guide.

Citește și: Cum va schimba pandemia de coronavirus piața muncii

2. Edx.org - Design Thinking sau Project Management

Fondat de Harvard University și MIT în 2012, edX oferă cursuri incredibil de interesante de la unele dintre cele mai bune universități și instituții de învățământ din întreaga lume.

Cursuri interesante pe care le poți găsi la edX: Introduction to Design Thinking, Robotics, People Management, Introduction to Project Management, Mandarin Chinese for Business.

3. Alison.com - Marketing sau Python

Fie că ești în căutarea unui nou job, a unei promovări sau a unui start în lumea antreprenorială, ALISON este locul care te poate ajuta cu informații care să îți aducă un plus pe plan economic și personal. Această platformă de milioane de dolari a reușit de-a lungul timpului să construiască o comunitate puternică care oferă gratuit cursuri și resurse educaționale pe foarte multe domenii.

Cursuri interesante pe care le poți găsi la ALISON: Fundamentals of Marketing Your Business Online, Operation Management, Sales Techniques – Using Competitive Sales Strategies, Python Programming – Working with Numbers, Dates and Time sau chiar Workplace Safety and Health: Nursing and Patient Care.

Citește și: Cum să fii mai productiv când lucrezi de acasă

4. Khanacademy.org - Code sau Entrepreneurship

Khan Academy oferă exerciții, video-uri instructive și cursuri personalizate care încurajează și ajută oamenii să învețe singuri, în afara unui cadru formal. Sunt parteneri cu NASA, The Museum of Modern Art, The California Academy of Sciences și MIT și oferă cursuri de specialitate foarte performante.

Cursuri interesante pe care le poți găsi la Khan Academy: Hour of Code (SQL, JavaScript, CSS), Entrepreneurship, Finance & Capital Markets, GMAT

5. Udacity.com - App Monetizations sau Virtual Reality

Având susținerea unor coloși precum Google, AT&T, Facebook, Salesforce sau Cloudera, Udacity oferă cursuri și programe destinate celor care visează la job-uri precum Web Developers, Data Analysts sau Mobile Developers.

Cursuri interesante pe care le poți găsi la Udacity: Intro to Computer Science, Interactive 3D Graphics, App Monetization sau Introduction to Virtual Reality.

Aveți grijă de voi și de cei dragi. Și nu uitați, hidratați-vă, dormiți suficient și mănâncați sănătos! Iar dacă aveți nevoie de orice sfat din zona resurselor umane, suntem aici. we do HR. Let's build together.

Citește și: Cum va arăta piața muncii din România în viitor?

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.