#resurse
2021-11-26

Website Factory: ONG și PAUL, 2 resurse noi de la Code4Romania

Website Factory: ONG și PAUL sunt cele mai noi soluții pe care Code for Romania le adaugă la ecosistemul pentru societatea civilă!

Știm cât de folositor este să ai uneltele potrivite, la timpul potrivit. Și mai știm că fără ele, în viața oricărui ONG apar blocaje.

Acesta este motivul pentru care în ultimul an Code for Romania a lucrat la dezvoltarea unui ecosistem de soluții pentru societatea civilă, pentru a elimina cât mai multe din aceste blocaje. Dintre provocările pe care le-au regăsit cel mai des, două au apărut ca fiind prioritare: presiunea constantă a comunicării și organizarea bazelor de date pentru ONG-uri.

Binele pe care fiecare ONG îl face e important să poată ajunge la urechile beneficiarilor, voluntarilor, finanțatorilor sau ale presei. Este o mare nevoie ca organizațiile din România să-și poată comunica eficient rezultatele și să își poată ține informațiile la zi într-o formă funcțională, frumoasă și simplu de actualizat. Și este foarte important pentru un ONG ca aceste lucruri să poată fi făcute de orice persoană din echipă, nu de un angajat dedicat.

Fie că lucrați cu beneficiari sau cu voluntari, fie că aveți liste de donatori sau participanți la evenimente, simțiți că aveți nevoie de un ajutor suplimentar care să știe unde este fiecare persoană în fiecare din aceste liste. Nu contează dacă sunteți un ONG mare cu multiple publicuri țintă sau un ONG mic, cu un public specific, viața ar fi mult mai ușoară dacă în bazele voastre de date ar fi ordine și ați avea acces rapid la ele de oriunde.

Ne bucurăm să vă anunțăm că din acest moment Code for Romania a deschis înscrierile pentru a primi gratuit două noi soluții din ecosistemul Code for Romania pentru societatea civilă: Website Factory: ONG și PAUL!

Website Factory: ONG - Website-uri ușor de construit pentru toate ONG-urile

Este o soluție care permite oricărui ONG să își construiască ușor un website care să ofere principalele tipuri de conținut de care organizațiile au nevoie, soluții pentru prezentarea rapoartelor, pentru strângere de fonduri și comunicare cu publicurile-țintă etc.

Astfel, de acum, fiecare asociație va avea posibilitatea să-și construiască un site care să conțină informațiile esențiale și relevante pentru o bună comunicare cu donatorii și cu publicul larg.

Compusă din module simple, accesibilizate, care facilitează publicarea de informații, de cod de conduită, de documente oficiale, cu template-uri de rapoarte anuale și integrată cu module de colectare de donații online, această soluție vine în sprijinul întregului sector, pro-bono pentru a le ajuta să comunice mai eficient și să își crească capacitatea de strângere de fonduri.

PAUL - Manager de baze de date pentru ONG-uri.

În funcție de specificul său, fiecare asociație lucrează cu instrumente multiple și baze de date care nu comunică între ele, fiind astfel dificil pentru cei care operează cu aceste date să extragă informații utile și să poată avea mai multă claritate în managementul publicurilor-țintă, al donatorilor și tuturor celorlalți stakeholderi. Paul este asistentul ONG-urilor, specializat în lucrul cu bazele de date, fiind un instrument open-source ușor de utilizat și adaptabilă nevoilor fiecărei organizații. Construit cu un nivel de flexibilitate uriaș, Paul permite consolidarea de baze de date din surse multiple, uniformizarea și curățarea lor și apoi concatenarea, prelucrarea, filtrarea și exportarea acestora. Paul poate fi integrat și cu serviciile de WooCommerce pentru cei care au magazine online de produse ale organizației și cu servicii de newslettere, de tip Mailchimp.

Pentru mai multe detalii privind aceste noi soluții și modul în care veți putea să vă înscrieți pentru a beneficia de ele vă invităm să accesați platforma https://code4.ro/ro/ong-hub

Citește și:

Digitalizarea companiilor: un proces continuu de adaptare

Despre tehnologie și banking

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.