#resurse
2021-05-11

Agrifood Innovation Summit 2021

Care sunt inovațiile românești din agritech și foodtech? Aflăm împreună pe 26 mai 2021.

La Agrifood Innovation Summit 2021 va fi lansată prima mapare a startupurilor agritech și foodtech din România, realizată de Impact Hub Bucharest și Activize.Tech în parteneriat cu EIT Food, Patria Bank și BASF.

Maparea reprezintă un instrument util pentru reprezentanții ecosistemului agritech, menită să faciliteze colaborarea și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiza din spațiul local.

Agrifood Innovation Summit 2021 este locul în care antreprenori, cercetători, profesori și reprezentanți ai sistemului public care își doresc să susțină inovația în domeniul agroalimentar vor discuta online, pe 26 mai, despre tendințele care definesc viitorul industriei și despre ecosistemul agritech și foodtech din România.

Evenimentul organizat de EIT Food și EIT Food Hub România, prin Impact Hub Bucharest, promovează bune practici din industrie, proiecte disruptive și inițiative cu impact. EIT Food este cea mai importantă inițiativă europeană de inovație alimentară, care își propune să susțină domeniile agriculturii și alimentației să devină mai sustenabile și mai sănătoase. Agrifood Innovation Summit 2021 va facilita colaborarea între reprezentanții ecosistemului agroalimentar din sectorul public și privat și va promova inițiativele care schimbă practicile din agricultură și reduc impactul negativ asupra mediului.

Agrifood Innovation Summit 2021 este o oportunitate importantă în care inovatorii din domeniul agriculturii se așază la aceeași masă și își împărtășesc în mod activ expertiza. Astfel, pot accesa perspective din afara cercului lor profesional. Din poziția noastră ca punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, vom participa activ anul acesta în sprijinirea acestui tip de colaborare, atât prin evenimente deschise, cât și prin programe de incubare și oferirea de finanțări”, spune Irina Simulescu, reprezentant EIT Food Hub România.

Cum arată viitorul agriculturii europene, care sunt tendințele și oportunitățile care vor susține inovația în agritech și foodtech, cum arată astăzi acest ecosistem și care sunt cele mai bune practici pentru viitor sunt doar câteva dintre temele care vor fi discutate online la Agrifood Innovation Summit 2021, pe 26 mai, de la 9.30.

Participarea este gratuită, iar înscrierile pot fi făcute prin completarea formularului de pe pagina evenimentului.

Noutățile despre Agrifood Innovation Summit 2021 vor fi disponibile pe parcursul lunii mai pe website-ul EIT Food Hub România și pe pagina de Facebook a Impact Hub Bucharest, organizație care este punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar.


***

DESPRE EIT FOOD

EIT Food este un consorțiu pan-European care activează în zona antreprenoriatului și inovației în sectorul agroalimentar. Membrii comunității EIT Food sunt actori la nivel global în industria alimentară: peste 50 de parteneri din mediul de afaceri de top, centre de cercetare și universități din 13 țări.
EIT Food își propune să stimuleze abilitățile și spiritul antreprenorial din sector și să deblocheze potențialul întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri), care la rândul lor vor accelera inovația, vor crea locuri de muncă și vor crește competitivitatea Europei. În România, EIT Food este reprezentat de Impact Hub Bucharest, în calitate de punct de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar.

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.