Românii care ne-au învățat să apreciem caimacul

Doi tineri au preluat afacerea de familie, o fermă de vaci cu tradiție de un sfert de secol, și au transformat-o în cel mai cool brand de pe piața lactatelor din România: Lăptăria cu Caimac.

În județul Ialomița ferma de vaci veche a familiei Șerban, care era motorul afacerii Agroserv Măriuța, a devenit punctul de pornire pentru retransformare și reinventare prin Lăptăria cu Caimac. Antreprenorii Mădălina și Adrian Cocan propun astăzi românilor lapte proaspăt, care nu conține conservanți și care aduce din nou gustul copilăriei, caimacul.

Povestea fermei din Măriuța, județul Ialomița, a început în anii ’90, când Nicușor Șerban, tatăl Mădălinei, a pus bazele unei ferme cu câteva hectare de teren luate în arendă, câteva vaci și un tractor. După ce câțiva ani buni s-a ocupat doar de cultura terenului, în 2005 Nicușor Șerban s-a concentrat pe dezvoltarea fermei de vaci de lapte, livrând materia primă către procesatori din România și din afara granițelor.

Găsești povestea integrală aici.