#inspiratie
2019-07-08

„ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR” se „coace” în luna lui „cuptor”

În luna iulie, Patricia Pop, jurnalistul care va traversa România la volanul unui tractor va servi românilor cele mai frumoase povești ale fermierilor, va oferi ca destinații de vacanță locuri mai puțin bătute de turiști, va încânta publicul cu mâncăruri specifice zonelor prin care va trece și va inspira cu preparate gătite de ea și invitații ei, chiar din produsele obținute de la fermieri. 

În luna iulie, Patricia Pop, jurnalistul care va traversa România la volanul unui tractor va servi românilor cele mai frumoase povești ale fermierilor, va oferi ca destinații de vacanță locuri mai puțin bătute de turiști, va încânta publicul cu mâncăruri specifice zonelor prin care va trece și va inspira cu preparate gătite de ea și invitații ei, chiar din produsele obținute de la fermieri.

Proiectul „ROMÂNIA VĂZUTĂ DIN TRACTOR” care s-a bucurat de sprijinul unor fermieri și a unor companii cu activitate în domeniul agricol (Carmeuse, Arbos România, Groupama, Patria Bank, APPR, Expert Agribusiness, Agromec Ștefănești, Nucifere Regia) încă de la lansare, anunță că va avea alături ca partener principal KAUFLAND ROMÂNIA. “Știu că politica comercială a acestui lanț de supermarket-uri are în vedere și sprijinirea producătorilor locali și furnizarea către consumatori, pe cât este posibil, a produselor proaspete de sezon provenite direct din ferme. Mă bucur mult că avem această susținere, întotdeauna am încercat să aduc mai aproape cererea și oferta. În acest traseu vom avea pe de o parte întâlniri cu fermieri membrii ai Asociației „Țara Mea”, furnizori de produse pentru Kaufland România, dar și fermieri care ar putea deveni o sursă de aprovizionare pentru acest supermarket. Sunt convinsă că dacă producătorii vor înțelege valoarea asocierii, importanța calității și responsabilitatea seriozității cu care trebuie să-și mențină relațiile comerciale, vom demonta mitul conform căruia, micii fermieri nu pot ajunge cu produsele în marile magazine”, afirmă Patricia Pop.

Timp de 21 de zile jurnalista și echipa ei tehnică va străbate 600 km, va trece prin 67 de localități aflate în sudul României (Câmpia Română, Bărăganul, Dobrogea) va opri în 12 dintre acestea și va vorbi cu numeroși proprietari de ferme zootehnice, de cultură mare, legumicultură, pomicultură și viticultură dornici să-și promoveze produsele și zona în care activează.

“Vom arăta ca o caravană, tractorul ARBOS seria 5130, 3 mașini frumoase portocalii de la partenerul nostru de mobilitate SIXT, o echipă de filmare profesionistă care va asigura imaginea traseului și a fermelor pe care le vom vizita, o persoană vigilentă care va fi cu ochii pe tot ceea ce vom face și care va surprinde cu imagini foto și video momente savuroase din timpul filmărilor și de pe parcursul traseului, dar și o persoană tehnică care se va asigura de buna funcționare a tractorului. Împreună vom încerca să vă arătăm România, așa cum este ea, necoafată, uneori transpirată, adesea cu mânecile suflecate, gata de muncă, dar zâmbitoare și primitoare prin brațele deschise ale fermierilor care ne vor găzdui și ne vor așeza la masa lor, pentru a le asculta poveștile. Vom sta de vorbă cu oamenii locului, în încercarea de a le arăta și alte valențe, poate nedescoperite, ale muncii lor. Am fost ademeniți cu invitații care includ meniuri savuroase ce valorifică sublim producția locală: tartine cu icre de crap, brânzeturi de capră, piftie de cocoș, borș de pește, pastramă de berbecuț, gâscă umplută la cuptor, pește în saramură sau prăjit, porc la proțap și salate din legume de sezon. După zile de traseu și ore întregi petrecute în câmp, la soare, vom ajunge în locații în care ne vom putea răcori cu sucuri din fructe proaspete și ne vom relaxa la piscină. Suntem așteptați de fermieri mai mari sau mai mici, cu posibilități pe măsură, dar am fost asigurați că toți vor contribui la “condimentarea” acestui traseu, astfel încât la final să avem o imagine complexă și reprezentativă a sudului României”, spune jurnalistul Patricia Pop.

Îi urăm succes Patriciei Pop și echipei ei și vă ținem la curent cu noutăți în ceea ce privește traseul ei! O puteți urmări și pe Facebook si site-ul dedicat https://jurnalagricoldecalatorie.ro/ .

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.