Antreprenorii care duc mezelurile românești de la Piatra Neamț în hipermarket
Georgeta și Emil Junghiu sunt acei români care au deschis o afacere de familie imediat după Revoluție și au învățat antreprenoriat în timpul tranziției.
Au luat cunoștințele din trecut și le-au prins într-un business ce produce preparate din carne crud uscate și fiert afumate pentru marile lanțuri de retail din România.
Au mizat pe cunoștințele acumulate lucrând pentru fabrica de abatorizare și procesare carne care exista la vremea aceea în Piatra Neamț, iar în 1994 soții Junghiu au decis să lanseze propria afacere de profil, Prodprosper, un business care a reușit să se reinventeze constant pentru a rămâne unul dintre brandurile din industria cărnii prezente încă pe rafturile hipermarketurilor din România, la luptă cu producătorii din străinătate. Ba chiar s-au extins și în afara granițelor, chiar dacă mai timid.
Poți citi întrega lor poveste, scrisă cu măiestrie de prietenii de la Start-up.ro, aici.