Vrei să accesezi un credit de refinanțare în 2021?

Iată câteva lucruri de care să ții cont.

Suntem la început de an, perioadă în care suntem cu toții mai optimiști și căutăm soluții pentru a pune în aplicare rezoluțiile lui 2021. Una dintre cele mai populare rezoluții este cu siguranță și cea referitoare la gestionarea mai bună a propriilor bani.

„Să cheltui mai puțin și să economisesc mai mult” sau „să fac în sfârșit să se întâlnească un salariu cu celălalt” – mulți dintre noi și-au propus lucruri asemănătoare la început de an. Gestionarea finanțelor personale cere un pic de disciplină și determinare din partea noastră. Dar reducerea cheltuielilor nu este mereu despre a ne abține, resemnați, de câte ori ne-am dori ceva frumos pentru noi.

Putem reuși acest lucru și analizând cheltuielile mari ale gospodăriei și găsind soluții mai bune pentru ele. De ce nu ai nota toate cheltuielile importante ale casei tale, gândindu-te ce ai putea face pentru a le scădea?
Poți găsi o variantă mai avantajoasă la abonamentul de cablu, de exemplu? Sau la cel de electricitate, sau de telefon? Operatorii se întrec mereu în oferte, iar câteva zeci de lei economisiți în fiecare dintre aceste direcții înseamnă câteva sute de lei anual.

O altă cheltuială importantă pentru mult dintre gospodării este cea cu ratele creditelor bancare. De multe ori avem mai multe asemenea rate – rata la creditul ipotecar, dar și o rată pentru un credit de nevoi personale mai vechi și chiar una mai nouă... Când ai accesat fiecare credit în parte, ratele au părut destul de mici. Poate ai și beneficiat de o ofertă foarte bună atunci când ai făcut credit de consum sau de o dobândă excelentă pentru creditul ipotecar.

Anii au trecut însă, iar dobânzile au mai scăzut. Ceea ce înseamnă că astăzi ai plăti mai puțin pentru aceeași sumă împrumutată. Cum? Atunci când apelezi la un credit de refinanțare – cu dobândă fixă sau variabilă.
Interesează-te așadar de cele mai avantajoase credite de refinanțare și fă pașii necesari pentru a accesa unul.

Ce înseamnă însă o refinanțare de credit?

Pașii pe care îi vei parcurge pentru a obține un credit de refinanțare sunt aceiași cu cei pe care i-ai făcut atunci când ai luat creditul inițial. Practic, un credit de refinanțare este un alt credit de nevoi personale sau ipotecar pe care îl vei face.

Diferența este că vei achita prin acesta un credit mai vechi și vei putea chiar să comasezi mai multe credite diferite. Poți, astfel, să refinanțezi creditele de nevoi personale, overdraft-urile, și cardurile de credit, iar dacă reușești să găsești un credit de refinanțare ieftin, suma totală pe care o vei avea de plătit va fi mai mică decât suma ratelor creditelor inițiale. Unele bănci îți pot oferi chiar o sumă de bani suplimentară, dacă te încadrezi prin veniturile pe care le ai.

Ce beneficii ai atunci când refinanțezi un credit

Refinanțarea unui credit presupune accesarea unui credit nou și parcurgerea tuturor pașilor necesari unui credit. De aceea, e bine să te gândești la avantajele pe care le ai înainte de a începe procedurile de creditare.

Iată și câteva dintre beneficiile pe care le poți avea accesând un asemenea credit:

  • rată mai mică. De multe ori, decidem să refinanțăm pentru că pur și simplu ratele lunare pe care le plătim sunt prea mari pentru bugetul nostru. Sau ne dorim să economisim sumele suplimentare. Cum vom avea o rată mai mică atunci când refinanțăm? Obținând un credit cu dobândă mai avantajoasă, în primul rând. Dobânzile au scăzut în ultimii ani, datorită micșorării ratei dobânzii de politică monetară a BNR. În plus, poți identifica o ofertă mai bună – există multe credite de refinanțare cu dobândă fixă. Tot o rată mai mică vei avea și atunci când mărești perioada de creditare.
  • mai ușor de gestionat. Un singur credit e mult mai ușor de gestionat decât trei sau patru. Chiar dacă plătești direct online, tot trebuie să urmărești ratele, să ai grijă să existe în cont sumele necesare pentru acestea, să urmărești permanent tot ceea ce se întâmplă. E mult mai simplu atunci când ai un singur credit. În plus, și pentru creditul de refinanțare poți plăti direct online ratele, fiindu-ți foarte ușor să îl gestionezi.
  • poți primi o sumă suplimentară. Dacă te încadrezi cu veniturile și îndeplinești celelalte condiții, banca îți poate oferi o sumă suplimentară. Evident, dacă ai nevoie și soliciți acești bani în plus. Îi poți cheltui pe ce vrei tu, asemenea creditului de nevoi personale.

Cum identifici un credit de refinanțare avantajos?

Pentru a identifica cel mai avantajos credit de refinanțare pentru tine, e bine să pornești de la obiectivele tale:

  • Ce te-a făcut să îți dorești o refinanțare?
  • Vrei să îți micșorezi ratele? Caută cu atenție cele mai bune oferte ale băncilor, eventual așteaptă pentru unele reduceri de dobândă oferite.
  • Îți dorești mai multă flexibilitate și consultanți prietenoși, care să îți analizeze dosarul cu atenție și să îți ofere cele mai bune soluții? Caută banca cu care rezonezi cel mai bine. Cu siguranță că ea există și e păcat să nu lucrezi cu ea.

Refinanțează-ți creditele prin creditul Patria Plus

Creditul Patria Plus este un credit de nevoi personale cu dobândă fixă sau variabilă, perfect pentru a refinanța unul sau mai multe credite pe care la bănci. Dobânda creditului este mereu avantajoasă și poate scădea în anumite condiții (de exemplu beneficiezi de o ofertă sau încasezi salariul prin Patria Bank).

Prin acest credit poți obține până la 110.000 de lei, fără documente de venit sau adeverință de venit (dacă ai venituri din salarii sau pensii înregistrate în baza de date a ANAF). Pentru a-l contracta, poți cumula mai multe tipuri de venituri și poți avea până la doi codebitori. Un credit de refinanțare avantajos, cu dobândă fixă sau variabilă, gândit special pentru a-ți oferi cele mai bune condiții de creditare. În plus, consultanții Patria Bank vor fi alături de tine pe tot parcursul procesului de creditare.

Detalii pe site-ul Patria Bank:

Credit de nevoi personale Patria Plus

Credit Patria Plus cu dobândă fixă

Poți chiar aplica pentru creditul de refinanțare online, urmând ca apoi să primești toate informațiile necesare pentru a continua demersul tău.

Citește și:

Cum să economisești și să pui banii adunați să lucreze pentru tine

Educația financiară pentru copii

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.