Marea provocare în recrutare: angajatul din Generația Millennial

Piața muncii se schimbă constant. Iar goana după talente devine din ce în ce mai aprigă. Mai ales atunci când vine vorba despre a recruta tineri din Generația Millennial

Piața muncii se schimbă constant. Iar goana după talente devine din ce în ce mai aprigă. Mai ales atunci când vine vorba despre a recruta tineri din Generația Millennial. Pentru aceștia beneficiile pe care trebuie să le oferim pentru a-i convinge să accepte job-urile pe care le avem, cresc din ce în ce mai mult. Asta în contextul în care companiile se luptă din greu pentru a recruta forță de muncă tânără care reprezintă mai bine de o treime din piața actuală.

Astăzi, tinerii nu mai sunt interesați doar de salariul pe care ești dispus să îl acorzi pentru poziția respectivă. 89% dintre aceștia sunt mai interesați de beneficiile din pachetul propus, decât de salariul în sine. De aceea, trebuie să începem să ne schimbăm modul de recrutare, cel puțin dacă ne dorim angajați din această generație.

În acest sens, Paris Wallace, CEO al Ovia Health, vorbea despre faptul că astăzi companiile trebuie să pună mai mult preț pe ce beneficii le oferă viitorilor angajați: de la programe de dezvoltare profesională, la încurajarea unei vieți sociale active. Alte idei de beneficii ar putea fi: un program flexibil, mese gratuite sau abonament de sănătate. Însă, cu adevărat util ar fi să îi întrebăm pe ei ce își doresc. Angajatorii trebuie să se adapteze la vremurile noi pe care le trăim astăzi. Și să înțeleagă că trebuie să își personalizeze pachetul de beneficii pe care îl oferă angajații în funcție de nevoile și de cererile lor. De aceea, companii mari din piață au început să își întrebe angajații ce își doresc. Și, mai important, să înceapă să îi asculte.

Despre eficientizare: colaborarea cu o firmă de recrutare

A găsi candidatul ideal nu este deloc ușor. Știm asta. De aceea, suntem alături de tine. Încă de la primul pas. Care sunt beneficiile pe care le-ai putea avea dacă alegi ca unul sau mai multe procese de Resurse Umane să fie realizate de către un furnizor de servicii extern? Înainte să răspunzi la această întrebare, îți spuneam că un răspuns pozitiv ar însemna că:

  1. vei lucra cu o echipă de specialiști cu o experiență extrem de bogată în diferite ramuri ale resurselor umane
  2. vei putea eficientiza costurile interne (reducerea costurilor de organizare și management a unui departament specializat în cadrul companiei)
  3. vei avea siguranța respectării rigorilor legislative
  4. vei avea acces la o echipă de specialiști care te va ajuta să dezvolți politici și proceduri de resurse umane coerente, în concordanță cu necesitățile business-ului tău
  5. vei primi consultanță pe parcursul tuturor proceselor de resurse umane
  6. astfel încât, să te concentrezi pe lucrurile care contează cu adevărat pentru afacerea ta: pe dezvoltarea acesteia.