Filme, aplicații, sport: cum poți să fii mai productiv și mai eficient?

Cum fac să fiu mai productiv? Și să reușesc să închei cu succes tot ce am de făcut în fiecare zi la birou? Productivitatea ține de fiecare individ în parte.

Ce te ajută pe tine, poate să nu fie rețeta succesului sau a eficienței și pentru altcineva. Cu toate astea, de fiecare dată când vorbim despre acest aspect extrem de important al vieții noastre profesionale, ținem cont de trei lucruri esențiale: sistem, context și disciplină. Iar toate acestea se pot obține prin sport, folosindu-ne de aplicații sau prin inspirația pe care ne-o luăm din filmele care reușesc uneori chiar să ne schimbe viața. Așa că am făcut un studiu printre colegii de la we do HR pentru a afla care sunt sporturile, aplicațiile și filmele care ne ajută să fim mai productiv. Sperăm să vă inspire și pe voi :)

Sporturi care te ajută să fii mai productivi

Sportul este principala activitate care te poate ajuta să înveți să fii disciplinat. Tocmai de aceea, multe companii își încurajează angajații să facă asta. Unele aleg să urmărească în birou anumite evenimente sportive: un meci al Simonei Halep sau al naționalei de fotbal sau de handbal. Altele își încurajează angajații să meargă la diferite competiții, sponsorizându-le participarea la acestea - de la alergat sau yoga, la fotbal sau tenis. În acest fel, aceștia vor avea ocazia să se cunoască între ei și să învețe ce înseamnă motivație, competitivitate, dar și spirit de echipă.

Sportul este foarte bun atât pentru dezvoltarea profesională, cât și pentru cea personală, așa că mai jos vă recomandăm câteva sporturile care să te ajute să fii mai productiv:

1. înot

Acest sport te ajută să te concentrezi, să rămâi determinat și să îți dă satisfacția că ai reușit să îți îndeplinești obiectivul. Recomandarea noastră ar fi să-ți stabilește la începutul fiecărei runde de bazin un obiectiv bine definit (ex: o anumită distanță) și să te monitorizezi pe tot parcursul antrenamentului.

2. alergat / fitness

O alegere perfectă mai ales atunci când ești stresat din cauza tuturor lucrurilor care se întâmplă la birou. La sală sau în parc, la alergat vei putea să te deconectezi și să-ți consumi toată energia negativă. Mai mult decât atât, poți face acest sport alături de colegi, astfel încât să puteți și socializa.

3. squash

Dacă vrei să consumi toată energia negativă strânsă în timpul zilei, dar vrei și să te distrezi alături de colegi, te poți duce la squash. Un sport solicitant fizic, dar foarte bun și pentru socializare.

Aplicații care te ajută să fii mai eficient

Timpul nostru este preţios. Însă, a nu-ți lua pauză, nu este niciodată o decizie bună. Trebuie să ne ridicăm de pe scaun, altfel spatele nostru va avea foarte mult de suferit. Trebuie să ieşim din când în când la aer, altfel o să plecăm foarte obosiţi şi cu dureri de cap de la birou. Dar despre stres și ce ar trebui să faci pentru a evita astfel de situații tensionate, am vorbit în articolul 7 modalități să nu mai fii stresat la birou de pe blogul we do HR. De data aceasta, însă, încercăm să vorbim despre cum am putea să le avem pe toate. Despre cum să ne facem timp și pentru distracţii, dar şi având rezultate bune la job. Să fim şi eficienţi, dar şi relaxaţi. Și pentru asta recomandăm câteva aplicații care sigur ne-ar putea fi de folos:

UNROLL.ME — renunță la mail-urile de care nu mai ai nevoie

Dacă ești genul de om care nu suportă să aibă căsuța de mail-uri plină, atunci sigur o să înțelegi problema pe care o ridică unroll.me. Practică, aplicația te ajută să ai toate newsletterele, toate promoțiile într-un singur mail. Îți face o revistă a presei cu toate aceste mesaje, ca tu să nu deschizi zeci de mailuri în fiecare zi.

TIMEZONE – ajutorul care nu te lasă niciodată să întârzii la o ședință

Din ce în ce mai mulţi oameni aleg să lucreze remote. Lucrul acesta le oferă deschiderea să colaboreze cu clienţi sau echipe din toată lumea. Dar pe cât de interesant sună asta, cel puţin din punct de vedere al experienţelor acumulate, pe atât de stresant poate să fie atunci când trebuie să te organizezi. Şi asta pentru că ora 5 pm la tine, poate să însemne ora 2 am la cei cu care lucrezi. De aceea, aplicația gratuită Timezone poate să vă salveze foarte mult timp şi energie. Tot ce trebuie să faci este să introduci datele pentru fiecare colaborator în parte (de la ore, până la poze acestora), astfel încât să ştii când să îţi planifici întâlnirile pe Skype cu fiecare.

Filme care să te inspire către succes

Toată lumea visează să aibă succes. Să aibă o carieră înfloritoare. Să le fie apreciată muncă. Și să simtă că job-ul le aduce satisfacție. Iar pentru asta avem nevoie să știi cum au făcut-o alții înainte noastră. Și unde să ne găsim modelele mai ușor dacă nu în filme. Așa că vă invităm la film și iată recomandările noastre:

1. Pursuit of happyness

2. Catch me if you can

3. Wolf of Wall Street

4. Shawshank redemption

5. Forrest Gump

Ai nevoie de un partener de încredere pentru afacerea ta?

we do HR. Let's build together.

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.