De ce să îți faci un abonament lunar la o firmă de resurse umane

Ai nevoie de oameni pentru echipa ta, însă nu îi găsești pentru că nimeni nu răspunde la anunțurile tale de angajare.

Sau ai postat un anunț de angajare la care au răspuns deja zeci de candidați și nu știi cum să-i selectezi, ba mai mult, îți dai seama că foarte puțini răspund cerințelor tale. Ori poate ai angajat deja pe cineva, dar acesta își dă demisia la doar câteva luni după angajare. De ce vorbim despre toate aceste situații? Pentru că sigur te-ai întâlnit cu ele, mai ales dacă ești un antreprenor sau ai o afacere în curs de dezvoltare.

Visezi frumos și îți dorești să reușești. Iar pentru aceasta ai nevoie să-ți recrutezi cei mai buni oameni pentru echipa ta. Ulterior, integrarea acestora și păstrarea lor pentru o perioadă cât mai mare de timp sunt esențiale pentru performanța echipei tale. Tocmai de aceea, ai nevoie să ai alături de tine specialiști în resurse umane care să te ajute să pui bazele unei comunicări eficiente și a unor procese coerente.

Care sunt serviciile de resurse umane de care ai nevoie?

De câte ori nu ți s-a întâmplat să nu-ți găsești oamenii potriviți pentru echipa ta? Sau să plece la puțin timp după ce i-ai angajat? Sau să nu fie mulțumiți de salariul oferit? De foarte multe ori, tocmai din lipsa experienței managerilor, este foarte greu să îți găsești oameni potriviți, să îi integrezi în echipă și să îi păstrezi pe termen lung. De aceea, mai ales pentru firmele în curs de dezvoltare, este nevoie de expertiza unor specialiști în resurse umane.

Oamenii pe care, de cele mai multe ori, nu trebuie să îi angajezi în firma ta, ci, mai degrabă, să îi ai colaboratori. Ai nevoie de specialiști care să îți fie alături în dezvoltarea afacerii tale, însă, în același timp, trebuie să optimizezi costurile pe care le plătești pentru aceste servicii.

Tocmai de aceea pentru companiile la început de drum sau cele care se află în curs de dezvoltare este recomandat să lucreze cu o firmă de resurse umane experimentată. Aceste companii au nevoie de experți care:

• să le ofere oamenilor din echipa de management suport pentru derularea procesului de evaluare

• să dezvolte grile salariale pentru fiecare post corelate cu sistemul de management al obiectivelor

• să măsoare gradul de satisfacție al angajaților

• să ajute în procesul de recrutare

• să crească retenția angajaților

• să creeze proceduri de inducție pentru noii angajați

• să dezvolte proceduri și reguli pentru comunicarea internă

De ce să lucrezi cu o firmă de resurse umane? Și să folosești un abonament lunar pentru astfel de servicii?

Atunci când ești la început de drum sau încă te preocupă dezvoltarea afacerii tale, este important să primești tot suportul de care ai nevoie. Iar pentru zona resurselor umane este necesar să lucrezi cu specialisti care să îți fie alături în toate procesele companiei tale.

Însă trebuie să ții cont, de asemenea și de costurile alocate acestor servicii. De aceea, recomandarea noastră este să colaborezi cu o firmă de resurse umane, folosind un abonament lunar care să acopere toate serviciile de care ai nevoie. În acest fel te poți concetra pe lucrurile importante pentru dezvoltarea afacerii tale și vei avea siguranța unor servicii de resurse umane de calitate și la un cost lunar foarte avantajos.

De ce să folosești această soluție? Mai jos îți oferim trei motive:

1. Ai nevoie de un sistem de management al Resurselor Umane special personalizat pe nevoile firmei tale aflată în continuă dezvoltare.

2. Ai nevoie de un cost redus, dar și de expertiza unei echipe de consultanți cu experiență individuală vasta în managementul Resurselor Umane.

3. Pe de altă parte, trebuie să ai siguranța că lucrezi cu oameni care să aibă experiență în procese similare celor de care ai nevoie pentru compania ta. Ai nevoie de oameni care să te poată consilia în activitățile pe care le desfășori, bazându-se pe experiența acumulată în organizații importante în care s-au ocupat cu gestionarea situațiilor de criză sau cu managementul conflictelor.

Dacă te-am convins că trebuie să-ți găsești un partener de încredere pentru afacerea ta. Sau dacă ai nevoie de alte informații, te așteptăm pe site-ul nostru: we do HR. Let's build together.

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.