Ce contează mai mult pentru bancă, experiența oamenilor sau cifrele? 7 lucruri importante la care se uită finanțatorii 

Pentru legumicultori contribuția băncilor este esențială în toate etapele de dezvoltare ale producției legumicole.

Principalul avantaj al finanțării externe față de finanțarea din surse proprii este că asigură continuitate. Graficul de rambursare poate fi adaptat, fiind corelat cu specificul și sezonalitatea activității desfășurate iar creditul poate fi utilizat și în tranșe; cu alte cuvinte, legumicultorii iși pot finanța activitatea chiar și în ani cu producție scăzută sau până la amortizarea investiției și nu trebuie să plătească rate în perioadele din an în care nu încasează.

În plus, ritmul de extindere al producției este accelerat și le permite producătorilor să țină pasul cu ultimele tehnologii în materie de inputuri, îngrășăminte și utilaje performante pentru a asigura, treptat volumul și calitatea necesare în negocierea unor prețuri mai bune în relație cu distribuitorii.

Ce e important de știut in relația cu finanțatorul în momentul contractării unui credit agricol pentru susținerea activității curente? La ce se uită banca înainte să acorde finanțare pentru dezvoltarea afacerii sau investiții în legumicultură?

1. Experiența în domeniul legumiculturii

Primul lucru la care se uită un finanțator este experiența producătorului pentru a se asigura că producătorul nu a pornit afacerea recent si că se poate baza pe expertiza sa în domeniu. Este de recomandat legumicultorilor sa abordeze acei finanțatori care se uită la competențele omului, pe lângă istoricul afacerii, cei care se uită la ce este capabil omul.  

2. Dezvoltarea afacerii

Ȋn funcție de expertiza producătorului, finanțatorul are in vedere și felul în care acesta și-a dezvoltat în timp activitatea. Poate a plecat cu 1.000m de teren și apoi s-a dezvoltat, a început să construiască solarii. Pentru un finanțator contează această dezvoltare graduală și coerentă și preferă clienți care se dezvoltă continuu în timp. Pentru acordarea creditului agricol, banca ia în calcul interesul și dedicarea omului de a investi în propria sa afacere pentru a o dezvolta din ce în ce in ce mai mult.

3. Credit agricol pentru investiții în tehnologia de cultivare

Un alt aspect important pentru finanțator sau banca ce acordă creditul pentru agricultură este evaluarea la fața locului. Consilierii trebuie să vină și să vadă soiurile folosite, tratamentele aplicate, echipamentele utilizate. Un consilier agricol trebuie să înțeleagă la fel de bine ca și producătorul cum se valorifică maxim pământul pentru a evalua, în funcție de nivelul de dezvoltare al afacerii, care este nivelul optim de exploatare. Desigur că, pentru finanțator, interesul este sa aibă în portofliu clienți cu tehnologie avansată, producători dezvoltați. Totodată, banca are interesul să își sprijine clienții mici să crească, sa investească în tehnologie. Ca urmare, își va diversifica portofoliul și va oferi credite agricole pentru activitatea curentă sau credite pentru pentru invesiții și dezvoltare, atât producatorilor mari cu tehnologie avansată, cât și micilor producători care demonstrează că se descurcă si știu ce au nevoie pentru a crește.

4. Starea culturilor – un criteriu în acordarea creditului agro

Starea culturilor poate oferi finanțatorului sau băncii date despre producția posibilă, cum este îngrijită afacerea, cât de stăpân este producătorul pe afacerea sa. Contează ce tip de producție are clientul. Finanțatorul va evalua producția viitoare pornind de la starea actuala a culturii în funcție de câte fire are și producția medie pe fir și prin verificări încrucișate având în vedere producția anilor anteriori.

5. Profitul - un atu în plus pentru obținerea finanțării agricole

Un alt aspect important care avantajează obținerea creditului pentru legumicultură este determinarea profitului - încasările  determinate de piața de desfacere  versus cheltuielile directe/indirecte, respectiv încasările pe care le așteaptă clientul pe baza producției. Finanțatorul va ține cont atât de experința clientului dar și de  momentul de activitate în care se află. Se calculeaza astfel o producție prudențială, de obicei mai mică decât ceea ce estimează clientului. Pentru că finanțarea pentru agricultură se acordă pe termen mediu, între 3 și 5 ani, în acest interval există posibilitatea apariției unor producții cu probleme. Atunci finanțatorul trebuie să iși ajute clientul, să se asigure că iși va putea achita rata si că afacerea sa va supraviețui.

6. Capitalizarea afacerii

Ȋn general, nivelul investițiilor din anul precedent poate indica profitabilitatea afacerii în domeniul agricol și suma disponibilă pentru plata ratelor. Un lucru important pentru finanțator este să vadă că producătorul agricol investește în dezvoltarea afacerii sale, că banii pe care îi câștigă sunt investiți înapoi în afacere. Daca un client contractează un credit pentru 500m de solar, constituie un avantaj dacă producătrul mai face încă 500 m din surse proprii; asta denotă responsabilitate și interes ca afacerea lui să crească.

7. Caracterul clientului, mediul în care trăiește și își desfășoară activiatea

Consilierii vor vizita afacerea și gospodăria și contează să vadă o gospodărie curată, aranjată; își va da seama dacă acel client este un bun gospodar; își va da seama și de afacere dacă vede totul la locul lui organizat. Pentru a cunoaște caracterul clientului, banca se bazează mult pe referințe. Consilierul va discuta cu oamenii importanți din comunitate, va aduna referințe de la primărie si va căuta sa stabilească reputația clientului.

În ceea ce privește oferta băncilor, diferențiatorul nu vine neapărat din rata dobânzilor sau graficul de rambursare. Câteva aspecte fac diferența aici: accesibilitatea, flexibilitatea și expertiza agricolă. Altfel spus, cât de ușor și de repede pot obține creditul și cât de bine înțelege banca nevoile specific ale producătorilor.

Dintre băncile care deservesc acest segment de piață, Patria Bank se remarcă prin prezență în comunitățile locale de peste zece ani. Agro consilierii Patria sunt membrii ai comunităților, oameni care înțeleg bine nevoile foarte specifice ale clienților lor. “Am colaborat foarte bine cu Patria Bank. Oamenii au fost foarte comunicativi și săritori. Mi-au și explicat pe îndelete, au venit la mine acasă. I-am rugat să nu vină cu mașina de firmă, nu am vrut sa știe vecinii, lumea interpretează. și au înțeles.” Povestește o clienta Patria din comuna Maia, Ialomița care a contractat primul ei credit de 10.000 de Lei pentru a-și finanța achiziția de îngrășământ și instalația de sămânță, permițându-i astfel să meargă mai departe.

Un alt aspect important este flexibilitatea. Agro consilierul Patria discută cu clientul, merge la el acasă pentru a-i înțelege business-ul, face simulări pe sumă, discută cu el, îi explică care sunt pașii, documentele necesare, inspectează cultura, solarul, ultilajele, imobilele, înaintează dosarul spre aprobare, moment din care, într-o săptămână, clientul încasează banii.

Dar, poate că cel mai important, pentru că Patria Bank este parte din comunitate, există un interes mutual pentru dezvoltarea comunității locale. Consilierii înțeleg piață localaă, înțeleg tipul de sol, culturile, tradiția, tehnologia folosită, practicile locale. Iar asta face diferența între o abordare limitată pe termen scurt și dezvoltarea durabilă a acestor zone.

Aflați mai multe despre avantajele ofertelor de credite Patria Bank pentru legumicultură !