#csr
2020-07-14

Apel pentru educaţie: În vacanţa de vară, World Vision România strânge fonduri pentru digitalizarea şi modernizarea şcolilor

Fundaţia World Vision România a demarat, în 22 iunie, o campanie de strângere de fonduri pentru a pregăti şcolile, elevii şi profesorii din mediul rural pentru redeschiderea şcolilor în toamnă. Campania World Vision România vine la sfârşitul unui an şcolar marcat de pandemia de coronavirus, în care şcolile din mediul rural sunt complet nepregătite pentru toamnă, starea lor fiind una critică: clădiri, spații de învățare și spații sanitare neadecvate, infrastructură digitală precară, lipsă de dotări şi materiale didactice moderne. 

În an aniversar pentru Fundația World Vision România, acest an dificil la nivel global, dar care marchează 30 de ani ai implicării sociale și schimbărilor pozitive în viața copiilor și adulților de la sate, noi vă spunem tuturor: CONTINUĂM SĂ ÎNVĂȚĂM. Dăruim educație pentru că educația este transformatoare, este cea care declanșează evoluția unui popor.

Se spune că binele se face în liniște. Dar atunci când se și află, Binele devine mai mult. Iar de 30 de ani, acești #EroiNeștiuți ai World Vision România, care fac binele fără să caute recunoaștere, fie că vorbim de profesori, psihologi, asistenți sociali, donatori individuali și corporate, voluntari sau angajați, au sădit speranța  în  viețile  a  peste  560.000 de  copii și adulți  din  500 de comunități rurale, situate în 18 județe, beneficiarii direcți ai programelor World Vision.

Cunoaște-i pe acești #EroiNeștiuți ai implicării și impactului pozitiv din ultimii 30 de ani: https://www.youtube.com/watch?v=k_9GkbLBk7I

Munca acestor eroi neștiuți a avut un impact major în educație, protecție socială, sănătate, antreprenoriat social și dezvoltare rurală, intervenții în situații de urgență.

Munca lor este acum mai importantă ca niciodată. Cu siguranţă această perioadă a pus sistemul de educaţie din România în lumina reflectoarelor, iar toate lipsurile s-au văzut clar. Însă toţi copiii merită să aibă acces la educaţie şi doar împreună cu oameni ca voi pot face şcoala de la satele din România un loc unde copiii să poată să continue să înveţe.

Cifrele arată clar că decalajul dintre școlile de la sat și cele de oraș rămâne unul profund. Sărăcia și excluziunea socială sunt de două ori mai mari la sate față de orașe. Echipamentele digitale existente sunt insuficiente în școli, iar România ocupă unul dintre ultimele locuri ale clasamentului european în ceea ce privește digitalizarea. Conform datelor din Raportul de bunăstare a copilului din mediul rural, 62% dintre gospodăriile de la sat aveau conexiune la internet, iar 58%, aveau computer sau laptop. 96% dintre respondenți afirmau că au telefon mobil, însă nu este neapărat vorba despre smartphone-uri.

World Vision România își propune ca, până la începutul noului an școlar, peste 6000 de copii din comunitățile vulnerabile în care activează să beneficieze de acces la educație cu ajutorul tehnologiei. Iar profesorii lor să fie instruiți digital pentru a le oferi educație chiar și în situații de criză.

Totodată, 27 de școli și 6 grădinițe din comunitățile rurale în care activează World Vision, din județele Vaslui, Ialomița, Dolj și Vâlcea primesc elevii în condiții precare de igienă: nu au grupuri sanitare moderne, dotate cu apă curentă, în incinta școlilor, încălzire sau mobilier potrivit, pereți stabili și acoperiș fără scurgeri.

Fii alături de #EroiNeștiuți și dăruiește educație!

Persoanele care vor să-i sprijine pe copiii de la sate să continue să înveţe, însă ar putea fi lăsaţi în urmă pentru că nu au resurse, pot să doneze fie prin SMS la 8864 cu textul SPERANŢĂ (cost 4 euro), fie direct pe site-ul campaniei, unde se poate dona orice sumă.

Despre World Vision România

World Vision România este o organizaţie care desfăşoară programe de intervenţie umanitară de urgenţă, dezvoltare şi advocacy, punând în centrul activităţii sale bunăstarea copilului.

Organizaţia lucrează cu persoanele cele mai vulnerabile din lume, indiferent de religie, rasă, etnie sau gen și se concentrează asupra muncii cu copiii, familiile şi comunităţile, în scopul depăşirii sărăciei şi nedreptăţii.
World Vision România face parte din parteneriatul World Vision International, prezent în aproape 100 de ţări din întreaga lume. De 30 de ani în România, WVR a oferit sprijin pentru peste 560.000 de copii şi adulţi, în aproape 500 de comunităţi din 18 judeţe.

World Vision România crede în dreptul la şanse egale pentru copiii de la sate, şi de la oraş, de aceea în comunităţile rurale unde este prezentă desfăşoară programe de dezvoltare comunitară pe termen lung cu accent pe educaţie şi reducerea abandonului şcolar, sănătate şi protecţia copilului, agricultură şi dezvoltare rurală, angajament civic şi creştin. Copiilor li se facilitează, astfel accesul la condiţii de viaţă mai bune prin dezvoltarea durabilă a comunităţii în care trăiesc.

Prin proiectele realizate, World Vision are ca misiune transformarea comunităţilor şi membrilor acestora pentru a realiza o viaţa împlinită pentru fiecare copil.

www.worldvision.ro | http://www.facebook.com/WorldVisionRomania

Citește și:

4 cauze de sprijinit în vremuri de criză

Inițiative de ajutor în perioada COVID-19

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.