#csr
2021-09-03

Smiles & hugz. Un altfel de club al liceenilor.

În România, mii de copii au nevoie de sprijin. Iar câțiva liceeni au înființat un club pentru a oferi ajutor. 

Ne bucurăm să vă prezentăm în seria #UnONGpeLună o inițiativă minunată a unor tineri liceeni care merită toată recunoștința noastră și pe care vă invităm să-i urmăriți și să-i susțineți.

Noi suntem Smiles&Hugz, un club de voluntariat format din liceeni bucureșteni, având ca scop sprijinirea copiilor proveniți din medii defavorizate, prin acordarea de ajutor la teme, în mod gratuit, și organizarea de evenimente caritabile pe diverse teme culturale, educative și de dezvoltare personală.

În România, unde 44% din populație trăiește în mediul rural, copiii din mediile defavorizate ajung, fie îndemnați de părinți, fie din proprie inițiativă, să abandoneze școala. Astfel, singura soluție este să ne implicăm personal.

Sunt mii de cauze sociale care merită susținerea noastră, fie că este vorba de un copil care se chinuie la școală sau a unor familii care au probleme financiare și nu își permit meditații pentru copii. Noi, voluntarii Smiles&Hugz, ne dorim să fim o parte esenţială a mecanismului de corectare a acestor nedreptăţi.

Erika Mihalache, elevă în clasa a 11-a la Colegiului Național Bilingv ,,George Coșbuc” mărturisește că motivația pentru a înființa acest club a venit din nevoia de a ajuta oamenii. Erika are dorința de a aduce un zâmbet pe fața copiilor și familiilor greu încercate de viață, tânăra vrând să facă parte din schimbare.

Noi, voluntarii, suntem elevi în cadrul unor licee prestigioase din București, dar acesta nu este singurul lucru care ne unește, fiind toți dedicati acestei cauze umanitare. Cu ocazia începerii noului an școlar, înscrierile vor fi redeschise, orice licean avand posibilitatea de a ni se alătura.

Smiles&Hugz organizează evenimente culturale, ateliere de dezvoltare personală, coaching, campanii legate de drepturile copiilor, cât și campanii ce au ca scop actele de caritate. Dorim să asigurăm necesarul de rechizite școlare și sprijin material pentru copiii implicați în proiect. Prin sponsori, colectăm donații ce constau în alimente sau în obiecte pentru copiii din medii defavorizate .

,,HELLO AGAIN, LITTLE ME” este primul eveniment caritabil organizat în cadrul clubului. Acesta s-a ținut pe 5 iunie, în parcul Izvor, din București. Cauzele evenimentului au fost 3 familii monoparentale din București, care se află într-o stare financiară precară.

În cadrul proiectului “Hai la teme!”, rolul nostru este de a-i ajuta pe copii să recupereze informațiile pe care nu le-au înțeles la școală. Voluntarii îi ajută cu zâmbetul pe buze, prin metode interactive și inovative, să învețe și să aibă încredere în forțele lor.

La momentul actual, 25 de copii beneficiari sunt înscriși în proiect. Acești copii sunt ajutați de voluntari la diverse materii: limba și literatura română, matematică, engleză, franceză, istorie, geografie etc.
Aceștia provin din diverse zone ale României, precum județele: Dâmbovița, Mehedinti, Teleorman, Brăila, Ilfov, București etc.

Unde facem temele? Activitățile educaționale se desfășoară ONLINE.

Este important ca părintele sau tutorele legal să pregătească elevul pentru acest program și să sprijine voluntarul în organizarea activităților și temelor pentru acasă. Elevul trebuie să aibă acces la internet de pe laptop, calculator, telefon, cu o cameră video și microfon funcțional, pentru a putea participa online.

În viitorul apropiat urmează să organizăm un eveniment caritabil numit ,,Build a smile!<3” care constă în explorarea mai multor arii de interes prin ateliere( pictură, bijuterii, dezvoltare personală) coordonate atât de voluntarii Smiles&Hugz cât și de invitați speciali, persoane publice. Prin aceste ateliere ne dorim să insuflăm tinerilor încredere și pasiune pentru artă, oferindu-le totodată un spațiu sigur în cadrul căruia se pot exprima fără frică de eșec sau umilință.

Voluntarii Smiles&Hugz vor coordona întreaga activitate, asigurându-se că toate măsurile împotriva răspândirii COVID-19 vor fi respectate. Înscrierea se realizează prin completarea unui formular online, pe care îl veți găsi pe pagina de Instagram și pe contul de Facebook Smiles&Hugz. Participarea la eveniment se face în baza unei donaţii minime/persoană, virată în contul Asociaţiei ACIS, bani ce vor fi folosiţi integral pentru ajutarea cauzelor evenimentului.

Așteptăm cu drag cât mai mulți participanți la evenimentele organizate pe viitor și sperăm că clubul nostru a trezit interesul cât mai multor tineri doritori de schimbare.

instagram: smiles.and.hugz
facebook: https://www.facebook.com/smiles.and.hugz/

Un articol realizat de: Alexandra Bordei, Sabrina Guarisco și Ioana Stănescu

Citește și:

Pentru a schimba lumea avem nevoie de oameni pasionați de ceea ce fac

Elevii din mediul rural, pe primul loc la BAC – o realitate posibilă cu ajutorul programului World Vision

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.