#csr
2021-09-06

Mii de meseriași dăm țării cu doar 20% ajutor!

Încă o generație de copii din satele României a putut escalada sărăcia cu ajutorul educației și sprijinului primit în programele World Vision Romania.

Încă o generație de copii din satele României a putut escalada sărăcia cu ajutorul educației și sprijinului primit în programele World Vision România.

Îi felicităm pe absolvenții din programele World Vision pentru rezultatele uimitoare la bacalaureat și la admiterea la facultate pe care le-au obținut:

  • 62,86% din cei 83,8% admiși la Bacalaureat au intrat la facultate. Preferatele: medicină, psihologie, asistență socială, poliție și politehnică.

Ce remarcăm cu bucurie dincolo de procentul mare? Că și-au ales să studieze în domenii care pun în centru serviciile sociale, profesii în folosul oamenilor. Copiii nu doar își aranjează viitorul, dar o fac cu gândul să ajute și ei la rândul lor! Ce poate să ne bucure mai mult?

De asemenea, un aspect la fel de important e că restul, din cei care au promovat Bacalaureatul, adică 21,2% s-au îndreptat către meserii în funcție de profilul tehnologic studiat: nu s-au pierdut, continuă să profeseze în comerț, contabilitate, ca electricieni sau mecanici, agricultori. Încă o dată ni se confirmă că sesiunile de consiliere vocațională oferite de cei de la World Vision nu sunt în van, ci merită să le arătăm copiilor că un liceu tehnologic nu e o rușine, ci să ai o meserie e o mândrie!

Dar, aceste rezultate nu se obțin decât cu multă muncă și finanțare constantă, iar după colț stă să înceapă iar școala pentru mii de copii care nu au rechizite, haine, mâncare pentru pachețelul zilnic din pauza de prânz...

Jumătate dintre copiii țării învață în mediul rural.

Începutul anului școlar pare că ne prinde mereu nepregătiți: școli nerenovate, biblioteci goale, ghiozdane fără manuale aprobate, fără rechizite. Iar în mediul rural, se adaugă presiunea sărăciei care îi împiedică pe copii să meargă la școală.

Ce fac DEJA prietenii noștri de la World Vision România?

Renovează școli din timp. Echipează copiii și dotează școlile.

Dar mai sunt multe de făcut...

Prin puterea exemplului, uniți pentru educație, putem atrage în jurul nostru și mai mulți oameni buni,ca tine, care să îi ajute pe cei de la World Vision în pregătirea anului școlar pentru copiii vulnerabili din satele României.

Ce poți face tu?

Arată-le prietenilor tăi cât de mult pot ajuta direcționând gratuit 20% din impozitul trimestrial pe venit către programele de educație World Vision România!

  • 20% este o facilitate fiscală, care permite persoanelor juridice să susțină o cauză care se identifică cu valorile și cultura organizației, prin redirecționarea unui procent din impozitul trimestrial pe venit.
  • Totul se face prin completarea unui contract de sponsorizare între beneficiar (Fundația World Vision România) și sponsor (persoana juridică).
  • Persoanele juridice vor plăti impozitul integral, însă un procent de 20% din suma totală poate fi redirecționat către o entitate non-profit, cum e și Fundația World Vision România.
  • Micro-întreprinderile au opțiunea de a redirecționa aceste sume trimestrial. Micro întreprinderile care efectuează sponsorizări, potrivit legii, pentru susținerea organizațiilor non-profit, pot beneficia de credit fiscal în cuantum de 20% din impozitul pe venit, datorat pentru trimestrul în care au efectuat sponsorizarea.

Termen limită redirecționare trimestrul al III-lea: 30 septembrie 2021.

Aici poți găsi contractul de sponsorizare prin redirecționarea impozitului de 20%.

Împreună contribuim la crearea unui viitor mai bun pentru zeci de mii de copii!

Citește și:

Elevii din mediul rural, pe primul loc la BAC – o realitate posibilă cu ajutorul programului World Vision

Apel pentru educaţie: În vacanţa de vară, World Vision România strânge fonduri pentru digitalizarea şi modernizarea şcolilor

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.