#csr
2021-10-28

Salvați Copiii România și Patria Bank #DoneazăOxigen

Pandemia continuă să ne încerce pe toți și valul 4 avansează cu o agresivitate neașteptată.

Spre deosebire de ultimele luni, acum sunt afectați mai mult copiii, iar organismele lor fragile fac față cu greu infecției cu SARS-CoV2. Virusul apare chiar și la nou-născuții ale căror mame au fost confirmate pozitiv, iar la copiii până la 3 ani sistemul imunitar nedezvoltat nu are capacitatea de a dezvolta anticorpi așa cum se întâmplă în cazul unui adult.

Salvați Copiii România și Patria Bank și-au unit forțele pentru a lansa Apelul #Donezoxigen pentru a veni în sprijinul medicilor care luptă pentru viața nou-născuților clipă de clipă.

La Maternitatea Bucur din București și la Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iași, ambele devenite unități Covid 19, sunt internați în acest moment peste 50 de copii cu SARS-CoV2, dintre care mulți în secția ATI. Pentru ei toți, fiecare gură de oxigen contează, nu doar pentru reducerea riscului de deces, dar și pentru o viață sănătoasă, cu un organism în care virusul nu lasă urme severe.

Maternitatea Bucur din București are nevoie de 6 rampe de oxigen si 6 pulsoximetre cu senzori, care măsoară pulsul, saturația de oxigen și frecvența cardiacă, iar Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iași are nevoie de 2 ventilatoare cu HFO (ventilaţie oscilatorie cu frecvenţă înaltă), unul pentru neonatologie și unul pentru pediatrie.

Costul aparaturii medicale solicitate de cele două spitale se ridică la 113.700 de euro: 6 rampe de oxigen (18.000 de euro), 6 pulsoximetre (10.000 de euro), 2 ventilatoare suport respirator (85.700 de euro).
Un virus prea puternic, într-un corp prea fragil, poate fi învins doar dacă medicii au echipamentele necesare pentru a face tot ce le stă în putință.

Pentru ca Salvați Copiii să poată achiziționa aceste echipamente și să le trimită de urgență în spitale, acolo unde în fiecare zi tot mai mulți copii le cer medicilor să lupte pentru ei, este nevoie de sprijinul mai multor oameni.

Cum ne poți ajuta?

  • poți contribui cu orice donație online fie singulară, fie lunară aici
  • poți trimite un SMS la 8844 cu textul SALVEZ pentru o donație lunară de 2 euro
  • poți să ne scrii aici să-ți trimitem newsletterul organizației, cu cele mai noi informații despre copii și activitatea noastră (în partea de jos a paginii se regăsește formularul pentru înscrierea la newsletter)

Citește și:

Smiles & hugz. Un altfel de club al liceenilor.

4 cauze de sprijinit în vremuri de criză

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.