#csr
2020-04-28

4 cauze de sprijinit în vremuri de criză

Despre criza generată de noul virus și suprasolicitarea sistemului medical, știm deja cu toții. Ce poate, în anumite momente nu ne gândim este impactul său asupra grupurilor deja vulnerabile deja. Bătrâni, copii și familii deja foarte sărace, persoane cu dizabilități sau fără locuință sunt doar câteva exemple, însă cu siguranță lista poate fi mai lungă.

Îți trimitem mai jos 4 cauze susținute de organizații în care avem încredere și pe care te rugăm să le sprijini, așa cum poți:

Ateliere fără Frontiere: colectează de calculatoare uzate în sprijinul copiilor din comunități defavorizate. Noi credem în educație și la rândul nostru am donat câteva zeci de calculatoare către ei, în timp. Dacă ai laptopuri sau desktop-uri uzate și care nu îți mai folosesc, ia legătura cu ei. Le recondiționează și se asigură că ajung la copiii din comunități defavorizate, astfel încât, pe timpul suspendării cursurilor, pentru ca aceștia să poată accesa resurse online. Mai multe detalii găsești aici.

Asociația Ana și Copiii: oferă sprijin pentru peste 200 de copii şi 100 de familii vulnerabile din Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu şi Buzău. Mulți dintre părinți sunt zilieri, fac curat în casele altor oameni, lucrează prioritar în industria Horeca, industrie care s-a prăbușit cu tot acum și alte situații dificile. Asigură alimente de bază, produse de igienă, ajutor psihologic dar și asistență copiilor care urmează cursurile școlii online. Orice sprijin financiar sau în produse este binevenit (alimente, haine, produse de igienă), iar variante de donare se găsesc aici.

Citește și: Inițiative de ajutor în perioada COVID-19

Fundația World Vision: fac toate demersurile necesare pentru a întâmpina nevoile celor 14.450 de copii din proiectele lor. Sănătatea copiilor și a familiilor acestora este foarte importanta în acest context în care sunt izolați la domiciliu și mulți trăiesc în fără toaleta în interior sau fără dotări sanitare în gospodarie. Află cum poți să îi sprijini aici.

Asociația Autism Voice: în contextul noului virus, când cele 2 centre de recuperare sunt închise și cei 400 de copii cu autism beneficiari, izolați în case. A lansat Autism Voice Line, cu consiliere psihologică prin Skype gratuită pentru oricine din țară. Au primit zeci de cereri de ajutor de la familii din țară și cărora le este greu, cum stau copiii în casă și nu au resurse. Află cum poți sprijini financiar acest proiect, pe timp de criză, aici.

Oricare ar fi cauza, din lista de mai sus sau locală, apropiată de zona ta sau națională. Alege să fii alături de cei vulnerabili. Poate mai scazi puțin financiar, dar te îmobățești sufletește!

Anticipat, îți mulțumim!

Citește și: Afacerea ta și pandemia COVID-19 – o criză de încredere?

Newsletter Patria

Înscrie-te pentru a primi, periodic, informări legate de articolele și produsele noastre.