Depozite bancare pentru persoane fizice

Economisește cu spor alegând oferta depozitelor bancare Patria și bucură-te de dobânzi avantajoase!

Află mai multe detalii Solicită acest serviciu

Avantaje ale depozitelor bancare pentru persoane fizice

  Termene flexibile
  Bonus la dobândă
  Fără comision de retragere [^1]
  Posibilitate de negociere [^2]

Detalii ale depozitelor la termen

Alege depozitele 100% online constituite prin Patria de Oriunde și ai bonus de dobândă față de ratele de dobândă standard. Află mai multe detalii aici.

Depozitele bancare la termen pentru persoane fizice Patria te ajută să economisești în ritmul pe care îl dorești. În oferta noastră vei găsi următoarele depozite bancare pentru persoane fizice: Depozitul Patria Clasic, Depozitul Patria Plus, Depozitul Patria Senior Plus. Găsești aici detalii.

Caracteristici

Moneda depozitului poate fi lei (RON), euro (EUR) sau dolari americani (USD), iar depozitul poate fi constituit pe o perioada de la o lună până la 24 de luni, suma minimă fiind 100 de lei, 20 de euro sau, respectiv, 20 de dolari.

Este permisă suplimentarea sumei din depozit doar în cazul depozitelor Patria Plus și Patria Senior Plus. Clienții au opțiunea de reînnoire automată a depozitelor la termen, cu sau fără capitalizarea dobânzii.

Pentru sumele provenite din depozite la termen pentru persoane fizice cu opţiune de reînnoire, denunţate în ziua scadenţei sau provenite din depozite la termen fără opțiune de reînnoire, ajunse la scadență, nu se percepe comision pentru retragerile de sume în numerar în ziua scadenței (T) și în ziua lucrătoare următoare scadenței (T+1), în limita a 60.000 lei (sau echivalent)/client/lună.

Dobânda este fixă și poate fi plătită în funcție de opțiunea clientului, la scadență sau lunar. [^3]

Dobânzi pentru depozitele constituite prin Internet / Mobile banking

  • Depozite în lei: până la 8,00%/an.
  • Depozite în EUR: până la 2,75%/an.
  • Dobândă în USD: până la 0,85%/an.

Consultă ratele de dobândă pentru depozitele la termen.

Costuri legate de depozitele la termen

Comision pentru depunerea de numerar: ZERO (indiferent de moneda în care este constituit depozitul).

Comision de deschiderea a contului curent în lei / EUR / USD: ZERO.

Comision de retragere a numerarului la scadență cont (lichidare): ZERO (în limita a 60.000 lei sau echivalent).

Conform legii, veniturile din dobânzi sunt subiectul impozitării la sursă prin aplicarea impozitului pe venit (10%).

Utile

Poți vira câştigul din dobândă sau o parte din aceasta către un anumit cont curent deschis la Patria Bank. Consulta dobânzile anuale în vigoare ale produselor de economisire Patria Bank.

Patria Bank S.A. este o instituție de credit participantă la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare din România, în limita plafonului maxim comunicat de acesta (100.000 de euro). Mai multe detalii pot fi consultate aici: www.fgdb.ro.


  1. Comisionul pentru retragere numerar este zero în ziua scadenței sau în ziua lucrătoare următoare scadenței în limita a 60.000 lei (sau echivalent) / client / lună.
  2. Există posibilitatea de negociere a dobânzilor și comisioanelor dacă, la data solicitării unui depozit, totalul sumelor din depozitele deținute în bancă (inclusiv depozitul ce urmează să fie constituit) este de minim 100.000 de lei (sau echivalent).
  3. Dobânda poate fi plătită lunar dacă produsul are o maturitate de minim 3 luni și este fără capitalizare

Patria Blog Vânzări de imobile Cariere Patria de Oriunde Devino
client online