Avantaje ale depozitelor bancare pentru persoane fizice

Dobândă în euro de până la 4,10%
Termene flexibile
Bonus la dobândă
Fără comision de retragere [>1]
Posibilitate de negociere [>2]

Ofertă specială

Am pregătit pentru tine oferta promoțională la Depozitul Patria Clasic în Euro la 13 luni cu dobândă de 4.10% [>3] valabilă până la 31.10.2023. În plus, te așteptăm cu un curs de schimb valutar foarte avantajos.

Poți solicita produsul în orice sucursală Patria Bank sau completând formularul de mai jos!

Tot ce trebuie să știi

De asemenea, clienții noi pot să își constituie depozitul în euro simplu, 100% online și fără niciun drum la bancă prin platforma Patria de Oriunde.

Depozitele bancare la termen pentru persoane fizice Patria te ajută să economisești în ritmul pe care îl dorești. În oferta noastră vei găsi următoarele depozite bancare pentru persoane fizice: Depozitul Patria Clasic, Depozitul Patria Plus, Depozitul Patria Senior Plus.

Caracteristici

Moneda depozitului poate fi lei (RON), euro (EUR) sau dolari americani (USD), iar depozitul poate fi constituit pe o perioada de la o lună până la 24 de luni, suma minimă fiind 100 de lei, 20 de euro sau, respectiv, 20 de dolari.

Este permisă suplimentarea sumei din depozit doar în cazul depozitelor Patria Plus și Patria Senior Plus. Clienții au opțiunea de reînnoire automată a depozitelor la termen, cu sau fără capitalizarea dobânzii.

Pentru sumele provenite din depozite la termen pentru persoane fizice cu opţiune de reînnoire, denunţate în ziua scadenţei sau provenite din depozite la termen fără opțiune de reînnoire, ajunse la scadență, nu se percepe comision pentru retragerile de sume în numerar în ziua scadenței (T) și în ziua lucrătoare următoare scadenței (T+1), în limita a 60.000 lei (sau echivalent)/client/lună.

Dobânda este fixă și poate fi plătită în funcție de opțiunea clientului, la scadență sau lunar[>4].

Dobânzi pentru depozitele constituite prin Internet/Mobile banking

  • Depozite în lei: până la 7,00%/an.
  • Depozite în EUR: până la 3,25%/an.
  • Dobândă în USD: până la 3,35%/an.

Care sunt costurile legate de depozitele la termen

  • ZERO comision pentru depunerea de numerar, indiferent de moneda în care este constituit depozitul
  • ZERO comision de deschiderea a contului curent în lei / EUR / USD
  • ZERO comision de retragere a numerarului la scadență cont (lichidare), în limita a 60.000 lei sau echivalent
  • Conform legii, veniturile din dobânzi sunt subiectul impozitării la sursă prin aplicarea impozitului pe venit (10%).

Note

[<1]Comisionul pentru retragere numerar este zero în ziua scadenței sau în ziua lucrătoare următoare scadenței în limita a 60.000 lei (sau echivalent)/client/lună.

[<2]Există posibilitatea de negociere a dobânzilor și comisioanelor dacă, la data solicitării unui depozit, totalul sumelor din depozitele deținute în bancă (inclusiv depozitul ce urmează să fie constituit) este de minim 100.000 de lei (sau echivalent).

[<3]Oferta este dedicată oricărui client nou sau existent și poate fi accesată în orice agenție sau prin platforma online Patria de Oriunde (accesibilă doar pentru clienții noi ai Băncii). Dobanda este valabilă pentru sume noi economisite, care vor duce la creșterea soldului total al clientului existent la 09.08.2023 (soldul total, incluzând toate valutele, este compus din: sumele aflate în conturile curente, sumele aflate în conturile de economisire și sumele aflate în depozite).

[<4]Dobânda poate fi plătită lunar dacă produsul are o maturitate de minim 3 luni și este fără capitalizare

Solicită produsul