Plăți Instant

Plătești sau încasezi bani în timp real

Află mai multe detalii Solicită acest serviciu

Am introdus noul serviciu Plăți Instant prin care plățile sau încasările în lei pe teritoriul țării se întâmplă în maxim 10 secunde prin intermediul aplicațiilor de Internet și Mobile Banking Patria Online.

Ce oferă serviciul de Plăți Instant?

 • Cea mai rapidă metodă de plată interbancară în lei în condiții de maximă siguranță 
 • Sumă generoasă – transfer rapid (plată/încasare) pentru sumele de pâna în 49.999 ron, pe teritoriul României, prin intermediul băncilor care oferă acest serviciu
 • Siguranță - Serviciul garantează efectuarea plăților și administrarea informaţiilor atașate acestora în condiții de siguranță deplină;
 • Independență de orele de business - transmiţi sau primești bani oricând doreşti, întrucat și banca ta îți va oferi acest serviciu non-stop;

Avantajele serviciului Plăți Instant:

 • Disponibilitate - Plăți Instant este disponibil ORICÂND (24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an).
 • Siguranță - operatorul servciului Plăți Instant este TRANSFOND, instituție responsabilă pentru desfășurarea compensării și decontării electronice interbancare în România începând cu anul 2005.
 • Viteză - plata și recepţionarea imediată a banilor în cont (transferul de la o bancă participantă la alta durează doar câteva secunde).
 • Comoditate - vă puteți conecta la contul dumneavoastă prin intermediul Internet & Mobile banking și efectuați o plată instant, selectând prioritatea plății în câmpul dedicat din formularul de plată interbancară

Notă: Tranzacțiile în regim instant inițiate în intervalul în care au loc procesele interne legate de închiderea de zi/lună/an pot fi temporar indisponibile, în funcție de intervalul orar la care se încearcă tranzacția. 

Bine de știut:

 • Acest serviciu va fi disponibil sub forma unei opțiuni de selecție a tipului de prioritate dorit pentru plata respectivă către un cont deschis la oricare din băncile beneficiare care oferă la rândul lor acest serviciu. 
 • În cazul în care condițiile de eligibilitate (banca beneficiară și respectiv suma) pentru o plată instant sunt îndeplinite în cadrul formularului de plată din aplicațiile de Internet &Mobile Banking, prioritatea implicită pentru plata introdusă va fi cea instant. 
 • În cazul în care dorești să efectuezi plata în regim de prioritate standard sau urgent, ai posibilitatea să selectezi acest lucru din cadrul listei derulante de opțiuni din formularul de plată, înainte de a confirma plata respectivă. 
 • Prioritatea selectată în cadrul introducerii unei plăți se va regăsi și în mesajul de rezultat al tranzacției, drept confirmare a selecției efectuate.
 • Băncile elibigile, participante la sistemul de plăți instant și către care poți beneficia de acest serviciu sunt: BCR, BRD, BT, CEC Bank, Libra Internet Bank, Raiffeisen Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank. Lista va fi actualizata permanent ori de cate ori vor apărea modificări.

Costurile serviciului Plăți Instant

Tarifele pentru noul serviciu sunt incluse în listele de Tarife și comisioane persoane fizice, în vigoare:

Operațiune fără numerar în LEI

Tarif

Încasări în regim instant

3 LEI

Plăți în regim instant (orice valoare < 50,000 lei)

10 LEI

Serviciul este asigurat în parteneriat cu TRANSFOND și este parte componentă a Casei de Compensare Automată a plăților interbancare - SENT.

 

Patria Blog Vânzări de imobile Cariere Patria de Oriunde Devino
client online