Avem noutăți despre care vrem să-ți povestim.

Începând din decembrie, Patria Bank îți va oferi un nou serviciu menit să vină în ajutorul afacerii tale: lansăm opțiunea de Plată Instant, disponibilă prin intermediul serviciului nostru de Internet Banking destinat persoanelor juridice.

Plata instant reprezintă cel mai rapid mod de a efectua o plată către o altă bancă (în mai puțin de 1 minut), în timp real, în condiții de maximă siguranță. Practic, vei putea să devii independent de orele limită de tranzacționare și să transmiți sau să primești bani oricând dorești, întrucât îți oferim acest serviciu non-stop în cadrul serviciului de Internet Banking.

Care sunt avantajele acestui nou serviciu? Simplu:

 • Disponibilitate: disponibilă ORICÂND (24 de ore pe zi/7 zile pe săptămână/365 de zile pe an)*
 • Viteza: transferul de bani între Patria Bank și băncile participante durează doar câteva zeci de secunde, din momentul în care tranzacția e acceptata de către banca inițiatoare.
 • Comoditate: permanent în cadrul aplicației de Internet Banking.
 • Siguranță: Transfond este instituția responsabilă pentru desfășurarea compensării și decontării electronice interbancare în România începând cu anul 2005.

* tranzacțiile în regim instant inițiate în intervalul în care au loc procesele interne legate de închiderea e zi/lună/an pot fi temporar indisponibile, în funcție de intervalul orar la care se încearcă tranzacția.

Îți prezentăm mai jos câteva informații de care să ții cont:

 • Acest serviciu va fi disponibil sub forma unei opțiuni de selecție a tipului de prioritate dorit pentru plata respectivă către un cont deschis la oricare din băncile beneficiare care oferă la rândul lor acest serviciu.
 • Suma maximă care se poate procesa printr-o plată în regim instant este de maxim 49.999,99 lei, inclusiv.
 • În cazul în care condițiile de eligibilitate (banca beneficiară și respectiv suma) pentru o plată instant sunt îndeplinite în cadrul formularului de plată din aplicația de Internet Banking, prioritatea implicită pentru plata introdusă va fi cea instant.
 • În cazul în care dorești să efectuezi plata în regim de prioritate standard sau urgent, ai posibilitatea să selectezi acest lucru din cadrul listei derulante de opțiuni din formularul de plată, înainte de a confirma plata respectivă.
 • Prioritatea selectată în cadrul introducerii unei plăți se va regăsi și în mesajul de rezultat al tranzacției.
 • Deasemenea, vei putea verifica oricând starea plății inițiate în istoricul de tranzacții din cadrul aplicației de Internet Banking.
 • Băncile elibigile, participante la sistemul de plăți instant și către care poți beneficia de acest serviciu sunt următoarele: BCR, BRD, BT, CEC Bank, Libra Internet Bank, Raiffeisen Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank. Lista va fi actualizată permanent ori de câte ori vor apărea modificări.

Iar veștile bune continuă:

Prin implementarea opțiunii de plată instant trebuie să știi și faptul că din decembrie vei putea beneficia și de încasări în regim instant în conturile tale Patria în lei, în cazul în care sunt efectuate plăți din celelalte bănci participante la sistemul de plăți instant.

Tarifele ce vor aplica începând din 02.12.2021 pentru acest nou serviciu vor fi:

Operațiune fără numerar în LEI Tarif
Plăți/încasări în regim instant (Plăți Instant/Instant Payment)
0 lei – 999,99 lei 8 LEI*
1000 lei – 49.999,99 lei 9 LEI*

*Include comisionul Transfond

Dacă nu avem nicio veste de la tine până în data de 15.11.2021, înseamnă ca ești de acord cu aceste modificări. În cazul în care nu ești de acord cu ele, poți solicita încetarea contractului specific produsului/serviciului pe care îl deții, până la data propusă pentru aplicarea modificărilor, imediat și fără costuri suplimentare.

În cazul în care nu dorești să folosești opțiunea de plată instant, poți efectua în continuare plăți în regim standard sau în regim de urgență. Îți recomandăm ca înainte de confirmarea fiecărei plăți să te asiguri că ai selectat opțiunea de plată dorită: instant, standard sau urgent.

Lista integrală a Tarifelor și Comisioanelor pentru Persoane Juridice aplicabilă începând cu 02.12.2021 o regăsești aici sau la sediul unităților teritoriale Patria Bank.

Pentru a-ți exprima decizia sau pentru a primi mai multe informații privind aspectele comunicate, ne poți contacta la adresa de email info@patriabank.ro, la numerele de telefon 0800 410 310 (apelabil gratuit, național) | 40 372 271 403 (tarif normal, apelabil internațional), de luni până vineri în intervalul 09:00 -19:00, sau în orice unitate teritorială Patria Bank.