Patria SecurePay

Plăți online cu cardul mai sigure, cu confirmare prin amprentă digitală.

Mai multe detalii Solicită acest serviciu

NOU! Din 1 Martie ai la dispoziție o nouă metodă de autorizare a plăților online cu cardul - autorizarea în "2 pași"

În ce constă noua metoda de autentificare in 2 pași?

  • Din 1 Martie, vei putea introduce o parolă statică, stabilită de tine chiar pe această pagină, la prima tranzacție online (parola va rămâne aceeași pentru fiecare tranzacție) urmată de
  • Introducerea parolei dinamice primită prin SMS (cod OTP – one time password) la numărul de telefon mobil înregistrat în sistemul nostru (parola unică va fi primită la fiecare tranzacție)

Noua metodă de autorizare este accesibilă gratuit tuturor utilizatorilor de carduri Patria Bank.

Introducerea acestei noi metode de autorizare a tranzacțiilor, a determinat și o actualizare a documentului Condiții Generale pentru utilizarea cardurilor de debit destinate persoanelor fizice" și Condiții Generale pentru utilizarea cardurilor de debit destinate persoanelor juridice, accesibil oricând pentru consultare în secțiunea Documente Contractuale.

Dacă deja ai optat pentru validarea tranzacțiilor folosind aplicația Patria Secure Pay nu mai este necesară nicio acțiune din partea ta.

Metoda de autorizare a plăților cu cardul Patria Secure Pay

Ce este Patria Secure Pay?

Siguranța și securitatea tranzacțiilor tale online cu cardul sunt importante pentru noi! Și modul nostru de a ne asigura că ești în siguranță atunci când faci cumpărături online este Patria SecurePay, cu amprentă digitală. Adică, e foarte simplu și rapid să confirmi plățile online.

Patria SecurePay este o aplicație care se instalează pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android și iOS. În aplicație vei putea înrola orice card Patria Bank. Odată instalată, aplicația îți oferă posibilitatea de a utiliza autentificarea biometrică, adică prin amprentă digitală, în momentul realizării unei tranzacții e-commerce pe internet.

Autentificarea biometrică oferă poate cel mai înalt nivel de securitate disponibil la acest moment. Și tu ești familiarizat cu ea, cel mai probabil de la modul în care îți ții datele din telefon în siguranță, folosind tot amprenta digitală pentru blocarea sau deblocarea telefonului. Ei bine, la fel de simplu este și cu Patria SecurePay.

Cum te asiguri ca poți folosi Patria SecurePay chiar de azi?

  1. Ești client Patria Bank, deținător sau utilizatori de card, persoană fizică sau antreprenor cu card de companie
  2. Ai numărul de mobil valid înregistrat în sistemul băncii – adică folosești numărul pe care l-ai declarat la bancă la deschiderea relației sau la ultima actualizare de date
  3. Ai un telefon de tip smarthone cu sistem de operare Android sau iOS, cu conexiune la internet activă, cu o versiune de software actualizată cât mai recent (versiune +6 la Android, +9 la iOS)

Cum funcționează efectiv?

  • În primul rând trebuie să descarci aplicația; iată link-urile către magazinele Android și iOS:

  • Pentru confirmare, instalare și introducere date card vei primi un cod de activare prin SMS. Odată codul introdus, vei putea trece la pasul următor.
  • Înregistrează cardul Patria Bank și activezi identificarea cu amprentă digitală. Odată activată amprenta digitală, tot ce vei face în aplicație va fi simplu, doar cu amprentă, nimic altceva. IMPORTANT! Asigură-te că autentificarea biometrică este activată și amprenta este adăugată.
  • Când vei face următoare tranzacție online cu cardul, Patria SecurePay va intra în acțiune
  • La momentul efectuării unei plăți la un comerciant online înrolat în protocolul 3D Secure, vei primi o notificare pentru confirmare sau respingere tranzacție. Confirmarea tranzacției se va face biometric, prin atingere senzorului de amprentă al telefonului.

Asta ar fi tot, simplu nu? 

Toate detaliile privind pașii de urmat pentru instalarea aplicației și utilizarea acesteia le regăsești în Ghidul de utilizare al aplicației disponibil în română sau engleză

Și dacă întâmpini orice fel de dificultăți sau erori, ne putem auzi și la telefon să vedem cum se poate rezolva.

Aici poți descoperi Termenii și condițiile generale de utilizare ale acestui serviciu (Conditions of use of the Patria SecurePay biometrics application).

E bine de știut!

Pentru ca o tranzacția să fie autentificată biometric, comerciantul la care efectuezi tranzacția trebuie să fie înrolat în protocolul de securitate 3D Secure. Dacă nu este înrolat, nu veți primi notificarea prin aplicația Patria SecurePay, iar tranzacția se va efectua prin fluxul clasic, mai puțin securizat (prin cod unic SMS).

Asigură-te că faci cumpărături de la comercianți siguri.
În contextul în care facem tot mai multe cumpăraturi on-line, de pe site-uri locale sau internaționale, este foarte important să fim foarte atenți și precauți, astfel încât să ne protejăm de orice situație care ne-ar putea afecta securitatea financiară. Citește aici Ghidul de Securitate al platilor pe internet

Patria Club Patria Blog Vânzări de imobile Cariere Patria de Oriunde Devino
client online